Uimarannat

Kunnalla on kaksi yleistä uimarantaa ja neljä pienempää uimarantaa eri puolilla Iittiä. Kaikilla rannoilla on kelluva ponttonilaituri, pukukopit ja kompostihuussi.

Yleiset uimarannat

  • Urajärven uimaranta, Uimarintie 7, Radansuu
    Uimaranta on hiekkapohjainen, ja uimalaituri on pitkä, mutta sen päästä sukeltaminen on kielletty veden mataluuden vuoksi. Lisäksi rannan yhteydessä on tilava pysäköintialue, lasten leikkipaikka, beach volley-kenttä, matonpesupaikka, vierasvenelaituri ja veneiden laskuluiska. Uimarannan huoltorakennuksessa on vesivessa erikseen miehille ja naisille.
  • Heinlahden uimaranta, Heinlahdentie 134, 47520 Iitti kk
    Uimarannalla on tilava parkkipaikka, jonka vieressä runkolukittavia pyörätelineitä, roskakatos, pukuhuone ja huussi. Uimarannalla ei ole laituria, sillä veden syvyys on matalaa lapsiystävällistä hiekkarantaa.

Pienemmät uimarannat

  • Lyöttilän uimaranta, Uimarannantie 34, Lyöttilä
  • Huutotöyryn uimaranta, Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry
  • Hiisiöistenlammin uimaranta, Tapolantie 58 C, Mankala
  • Tuulispään uimaranta, Maakansantie 211 Sääskjärvi.

 

Avantouintia voi harrastaa kunnan ylläpitämillä Veteraanimajan yleisillä saunoilla.

Uimavesien laatututkimus ja leväseuranta

Leväseuranta

Iitissä on kaksi valtakunnallista sinilevien havaintopaikkaa, Urajärven ja Sääskjärven uimarannalla. Näillä paikoilla käydään viikoittain, kesäkuusta syyskuuhun, arvioimassa levien runsautta. Havainnot tallentuvat JärviWikiin asiantuntijahavaintoina.

Tarkista järvien sinilevätilanne JärviWikistä

Sinilevähavaintoja voi kirjata kuka tahansa palveluun kirjautunut käyttäjä. Myös yksittäisten kansalaisten kirjaamia havaintoja voidaan hyödyntää vesistöjen tilan seurannassa ja toimenpiteiden suunnittelussa. Myös ”ei levää” -havainnot kannattaa kirjata palveluun. 

Ohjeet sinilevähavainnon tekemiseen, JärviWiki

Uimavesien laatututkimus

Päijät-Hämeen ympäristöterveys (hollola.fi) valvoo uimarantojen vedenlaatua uimakauden ajan 15.6.-31.8. säännöllisesti tehtävin tutkimuksin. Tutkimustulokset ovat nähtävillä myös uimapaikoilla.

Yhteystiedot

Mikael Willberg
Kiinteistömestari
Maritta Vuorinen
Puutarhuri

Jaa sivu eteenpäin