Kansalaisopisto

Kansalaisopisto on yleissivistävä oppilaitos, joka tarjoaa mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Iitin kansalaisopisto on perustettu vuonna 1969. Kansalaisopiston kurssit ovat avoimia kaikille. Opiskelu Iitin kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin sekä aktiiviseen kansalaisuuteen. Iitin kansalaisopistoa ylläpitää Iitin kunta.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa perjantaina 1.12.2023 klo 10.00. Huomaathan, että syksyn ja kevään kursseille tulee ilmoittautua erikseen, eli jos haluat jatkaa kurssilla myös keväällä, sinun tulee ilmoittautua kevätkaudelle (poikkeuksena muskarit, yksityislaulu- ja soittotunnit).

Ensisijaisesti toivomme ilmoittautumista sähköisesti Iitin kansalaisopiston sivuilla (opistopalvelut.fi).

Opinto-opas

Voit ladata lukuvuoden 2023-24 opinto-oppaan Kansalaisopiston Pedanetistä (pdf)

Kurssimaksut

Koko lukuvuoden kestävät kurssit laskutetaan kahdessa erässä. Kurssimaksun lisäksi opiskelijat hankkivat ja kustantavat itse oppimateriaalinsa.

Kurssit laskutetaan kurssin alkamisen jälkeen. Kurssin voi käydä maksamassa myös asiakaspalvelupiste Iitti-pisteessä. Kurssin voi maksaa Tyky- tai Smartum-seteleillä Iitti-pisteessä kuukauden sisällä kurssin alkamisesta.

Lisäksi kurssimaksun voi suorittaa kurssin alkamisen jälkeen ePassilla tai Eazybreak-, Edenred-, SmartumPay-mobiilisovelluksilla.

 • Kurssin peruminen

  12 viikon kursseilla voi käydä kerran kokeilemassa kurssin sopivuutta itselle. Huomaa, että myös yhden kerran kokeileminen vaatii ilmoittautumisen kurssille. Jos kurssi ei tunnu sopivalta, ilmoittautuminen tulee perua kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Peruutus tulee tehdä kansalaisopiston toimistoon, ei kurssin opettajalle.

  Perumisten jälkeen koko lukukauden kestävillä kursseilla voi syntyä tilanne, jolloin opisto joutuu perumaan kurssin liian vähäisen opiskelijamäärän takia. Jo pidetyistä tunneista ei tällöin laskuteta tunneille osallistuneita opiskelijoita.

  Lyhytkursseille ilmoittautuminen on sitova, ja kurssimaksun maksamista edellytetään.

  Terveydellisistä syistä peruminen edellyttää lääkärintodistuksen toimittamista rehtorille.

 • Kurssimaksujen alennukset

  Työttömät saavat -50 % alennuksen kurssimaksusta. Alennuksen saamiseksi tulee toimittaa todistus työnhaun voimassaolosta kansalaisopiston toimistoon kuukauden sisällä kurssin alkamisesta.

  Opintoseteliä (arvo 15 €) voi anoa opiskelija, joka on maahanmuuttaja, alhaisen pohjakoulutuksen omaava, oppimisvaikeuksia kokeva, senioriväestöön kuuluva tai eläkkeellä oleva. Opintoseteli on Opetusministeriön myöntämä valtionavustus. Edun voi saada yhteen kurssiin/lukuvuosi. Toisen setelin voi saada kevätlukukaudelle vain sillä edellytyksellä, että jokainen ensisijainen hakija on ehtinyt saada setelin ja seteleitä on silti yhä jäljellä.

  Vähävaraiselle, joka haluaa opiskella useammassa kuin kahdessa ryhmässä, voi rehtori myöntää maksuvapautuksen kurssista hakemuksen perusteella.

 • Toimintaohjeet ilmoittautumiseen

  Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kansalaisopiston verkkosivuilta. Lisätietoja toiminnasta saat ottamalla yhteyttä kansalaisopiston toimistoon.

  Ilmoittautuminen kevään kursseille alkaa 1.12.2023 klo 10:00

  Huomaathan, että syksyn ja kevään kursseille tulee ilmoittautua erikseen, eli jos haluat jatkaa kurssilla myös keväällä, sinun tulee ilmoittautua kevätkaudelle.

  Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi internetin kautta näet heti, onko paikkoja vielä vapaana. Kurssin täytyttyä voit ilmoittautua varasijoille.

  Ensisijaisesti toivomme ilmoittautumista sähköisesti Kansalaisopiston verkkosivuilla (opistopalvelut.fi).

  Muut vaihtoehdot:
  Ilmoittautuminen Iitin kunnan kirjastolla kirjaston aukioloaikoina.

Kansalaisopiston rehtori toivottaa kaikki tervetulleeksi opiston kursseille. Otamme mielellämme vastaa ideoita uusista kursseista.

Yhteystiedot

Kimmo Yli-Savola
Kansalaisopiston rehtori

Kansalaisopisto

Osoite Rautatienkatu 22, 47400 Kausala
Puhelin 040 554 6502

Sähköiset palvelut

Iitin kansalaisopiston toimisto

kansalaisopisto@iitti.fi

Asiakaspalvelu ja neuvonta

Iitin kansalaisopiston verkkosivut (Peda.net)


Jaa sivu eteenpäin