Sosiaali- ja terveyspalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, pelastustoimen palvelut sekä koulukuraattorien ja koulupsykologien palvelut. 1.1.2023 alkaen.

Sosiaali- ja terveyspalvelut löytyvät Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sivustolta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään kuuluvat Iitti, Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola,  Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. Hyvinvointialue järjestää  perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon, sosiaalihuollon, lasten, nuorten ja perheiden palvelut, työikäisten palvelut, ikääntyneiden palvelut, mielenterveys- ja päihdepalvelut, vammaispalvelut, oppilas- ja opiskelijahuollon, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen sekä pelastustoimen palvelut.

Päijät-Hämeen hyvinvointialue | Paijatha.fi

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteystiedot sekä sähköiset neuvonta- ja ajanvarauspalvelut löytyvät tutusta osoitteesta paijat-sote.fi

Iitin sotekeskus 

Iitin sosiaali- ja terveyskeskus on perustason sotekeskus, jonka palveluja täydentävät lähimmät laajan palvelun sote-keskukset.  

Asiointi Iitin sote-keskuksessa ja palvelujen yhteystiedot: Iitin sotekeskus | paijat-sote.fi

 

Pelastustoimi

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella on jatkuvassa ympärivuorokautisessa valmiudessa noin 30 henkilöä kuudella vakinaisella pelastusasemalla Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Nastolassa ja Orimattilassa. Vakinaisen henkilöstön lisäksi Päijät-Hämeen alueella toimii 21 sopimuspalokuntaa, joihin kuuluu noin 500 palokuntalaista. Iitin sopimuspalokuntia ovat Kausalan (asema 62) ja Vuolenkosken (asema 61) asemat. 

Pelastustoimen palvelut | phpela.fi