Päijät-Hämeen Ympäristöviikko

Ympäristöviikko on ympäristötekoja ja hauskaa yhdessäoloa Päijät-Hämeessä. Vuonna 2024 Ympäristöviikon sijasta vietetään Ympäristöviikkoja 20.5. – 5.6.

Iitissä vietetään Ympäristöviikkoja yhdessä muiden päijäthämäläisten kuntien kanssa. Mukana ovat siis myös Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä. 

Vuonna 2024 Päijät-Hämeen Ympäristöviikkoja vietetään 20.5. – 5.6. viikon päättyessä YK:n Maailman ympäristöpäivään. Viikon teemana on Muuttuva ilmasto, jonka ajankohtaisuus Päijät-Hämeessä näkyy mm. siinä, että seitsemän kuntaa kymmenestä laatii itselleen ilmastosuunnitelmat. Tämän jälkeen kaikilla Päijät-Hämeen kunnilla on suunnitelma ilmastonmuutoksen hillintään ja varautumiseen omalla alueellaan.

Heräsikö tästä ajatuksia? Lähtisitkö toteuttamaan viikoilla omaa tapahtumaa tai tempausta. Lähde mukaan viikkojen hulinaan!

28. Ympäristöviikon teemana on Muuttuva ilmasto

Ympäristöviikolla eri tahot järjestävät ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia, kuten luontoretkiä, kierrätystapahtumia, luentoja ja siivoustalkoita. 

Julistekilpailu: 

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on myös Muuttuva ilmasto. Miten muuttuva ilmasto näkyy elämässämme täällä Iitissä tai maailmalla? Ympäristöviikkoja varten järjestämme yhteisen julistekilpailun, johon kutsumme kaikkien Päijät-Hämeen kuntien ala- ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 29.4.2024 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla, työn koko on oltava kuitenkin pystysuunnassa A3.

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Yleisökilpailu:

Etsimme kuvia kaikenlaisista sääilmiöistä, joita voimme Päijät-Hämeessä kohdata. Millainen on sinulle mieleinen sää tai millainen sää herättää sinussa voimakkaita tunteita? Ota kuva ja osallistu kisaan!  

 Kilpailuun voi osallistua kuvalla, johon osallistujalla on tekijänoikeudet tai kuvaajan lupa. Kuvien määrää ei rajoiteta kilpailijaa kohden, kuvia saa siis lähettää kilpailuun haluamansa määrän.  

Osallistumalla kilpailuun kuvaaja antaa luvan kuvansa julkaisuun Ympäristöviikon yhteydessä. Kuvaaja mainitaan kuvaa käytettäessä kilpailun ratkettua. 

Kilpailukuvat kuvaajan yhteystietoineen lähetetään sähköpostilla ymparisto@lahti.fi viimeistään 13.5.2024. Kuvien tulee olla jpg tai jpeg -muodossa. 

Kilpailun voittajat ratkaistaan yleisöäänestyksellä Ympäristöviikon Facebook ja Instagram -kanavilla. Äänestys on auki 15.-31.5.2024. Kolme eniten ääniä saanutta kuvaa palkitaan palvelulahjakorteilla Ympäristöviikkojen aikana.

Kaikki kutsutaan mukaan: 

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoihin. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla. Ilmoita tempauksesi tai tapahtumasi mukaan Ympäristöviikkoon kuntasi yhteyshenkilön kautta. 

Lisätietoja Päijät-Hämeen Ympäristöviikosta (ymparistoviikko.fi)

Kuntayhteyshenkilö

Taru-Tiina Kalliokuusi
Ympäristönsuojelutarkastaja