Ulkomainonta

Iitin kunnan katualueilla mainostaminen on mahdollista erillisissä mainoslaitteissa ja tienvarsitauluissa. Jos haluat sijoittaa kunnan omistamalle tai hallinnoimalle maalle pysyvästi mainoslaitteen, josta vuokraat mainostilaa yrittäjille, tarvitset siihen sijoittamisluvan.

Kunnan katualueilta löytyy useampi ulkomainontapaikka. Paikkoja vuokraavat eri ulkomainontayritykset, kunta puolestaan voi vuokrata määräaikaista mainostilaa kunnan yleisillä aluilla, esimerkiksi lyhtypylväisiin tai muihin rakenteisiin. 

Mainospaikkojen tai mediatilan hinnat vaihtelevat mainostilaa vuokraavien eri toimijoiden mukaan. Pääsääntöisesti mainostaja vastaa itse omalla kustannuksellaan aineiston valmistuksesta, asennuksesta ja poistamisesta ajallaan.

Neuvontaa mainospaikoista ja –aineistoista antaa kunnan markkinointi- ja tiedotussihteeri.

Ulkomainontapaikat

Omat mainokset ja mainoslaitteet

Kunnan yleisille alueille tai kadun varsille sijoitettaviin omiin mainoksiin tai -laitteisiin tarvitaan kunnan hyväksyntä, eli sijoittamislupa. Sijoittamislupahakemukset käsittelee kunnan maankäyttöinsinööri.

Lyhtypylväsbanderollit 

Kuntakeskus Kausalassa Iitintien ja Kauppakadun varrella lyhtypylväisiin sijoitettavia banderollipaikkoja vuokrataan kuukauden jaksoissa. Yhden kaksipuoleisen banderollipaikan kuukausivuokra on 20 euroa (alv 0 %). Mainostaja vastaa itse omalla kustannuksellaan banderollien tuotantokustannuksista, asennuksesta ja -kustannuksista ja poistamisesta ajallaan. 

Kunnan markkinointi- ja tiedotussihteeri antaa neuvontaa vapaista lyhtypylväsbanderollien vuokrapaikoista ja banderollipaikkojen mitoista. 

Digitaalinen ulkomainostaulu 

Digitaalinen ulkomainostaulu sijaitsee valtatie 12:sta varrella, vapaa-aikakeskus Ravilinnan ja Iitin jäähallin kupeessa. Mainostaulu on korkealaatuisella ja nykyaikaisella tekniikalla varustettu. Mediatilaa myy Mertsi-media. 

Lisätietoja digitaalisesta ulkomainostaulusta | mertsi.fi 

Suurtaulut 

Suurtaulut tuovat näkyvyyttä valtatie 12:sta varrella. Suurtaulujen mainospaikkoja vuokraa pääosin Clear Channel. Kunnalla on yhteistyösopimus kahteen suurtauluun itään (näkymä Kouvola-Lahti ajosuunnasta) ja länteen (näkymä Lahti-Kouvola ajosuunnasta). 

Mainostaja vastaa mainospintojen tuotanto- ja asennuskustannuksista, jotka laskutetaan Clear Channelin voimassa olevan hinnaston mukaan. Mainosaineistot toimitetaan Clear Channelin tuotantoon Iitin kunnan kautta. 

Lisätietoja suurtauluista Jättitaulut | clearchannel.fi 

Mainostorni 

Kunnan rakennuttama mainostorni sijaitsee valtatie 12:sta varrella, hieman liikenneympyrästä Lahden suuntaan. Mainostornin näkymä itään (näkymä Kouvola-Lahti ajosuunnasta) ja länteen (näkymä Lahti-Kouvola ajosuunnasta). Vuokrattavia mainospaikkoja 7 kpl / puoli.  

Mainostornin valaistus vaihdettu led-tekniikkaan vuonna 2021. Mainospaikkoja vuokrataan viideksi vuodeksi kerrallaan, vuokralaisella mahdollisuus optioon seuraavaksi vuokrasopimuskaudeksi. Nykyisillä vuokralaisilla on mahdollisuus ilmoittaa seuraavan vuokrasopimuskauden option käyttämisestä viimeistään 30.6.2026. 

Mainostaja vastaa itse omalla kustannuksellaan mainospintojen teettämisestä ja –kustannuksista. 

Yhteystiedot

Jenna Ahola
Markkinointi- ja tiedotussihteeri

Jaa sivu eteenpäin