Puistot ja viheralueet

Kunta ylläpitää useita puistoja ja viheralueita, mm. edustuspuistoja, leikkipaikkoja, viheralueita ja taajaman lähimetsiä. Tavoitteena on tarjota viihtyisä, siisti ja turvallinen käyttömahdollisuus jokaiselle käyttäjälle.

 

Iitin kunnassa, Kausalan alueella, on hoidettuja ja rakennettuja puistoja n. 13 hehtaaria, leikkipaikkoja 10 kpl sekä liikenneviheralueita (kaavateiden ja alikulkutunneleiden viheralueet) ja tyhjiä tontteja. Viheralueita ovat lisäksi taajamametsät, niityt, pellot ja muut luontoalueet. Taajamametsiä hoidetaan yhteistyössä Metsänhoitoyhdistyksen kanssa. 

Kausalan laajin ja monipuolisin viheralue on Vieterinpuisto (os. Keskikatu 6, Kausala). Nimensä puisto sai ravikuningas Vieteristä, joka aikoinaan laidunsi puiston alueella. Puistossa on monipuolinen polkuverkosto, joka johtaa keskusaukiolle, jossa on hiekka-alue seurapeleille kuten mölkky ja petankki, istuimia ja pöytä sekä ulkoliikuntavälineitä ja rinnekatsomo. Puistossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia sekä kesällä että talvella, ja se sopii myös erinomaisesti ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille. 

Kausalassa on myös Keskuspuisto Kauppakadun ja Iitintien välissä sekä Tähtitorninmäen puisto Kauppakadun ja Eerolantien kulmassa.

Yhteystiedot

Maritta Vuorinen
Puutarhuri

Jaa sivu eteenpäin