Avantouinti ja yleiset saunat

Veteraanimajan pihapiiristä löytyvät Iitin yleiset saunat sekä avantouintimahdollisuus. Veteraanimaja sekä saunat ovat vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön.

Iitin Veteraanimaja sijaitsee Jokuessa noin viiden kilometrin päässä Kausalasta Lahteen päin, osoitteessa Sitikkalantie 107, 47400 Kausala (Jokue).

Yleiset saunat

Saunoja Veteraanimajalla on kaksi: isompi ja pienempi, joissa omat pukutilansa. Saunojen välissä käytettävissä yhteinen wc. Saunojen ja WC:n vesi on järvivettä, joten juomavedet saunalle tuotava erikseen.

Rantaan johtaa saunojen terassilta portaat laiturille, josta kahdesta kohtaa laituria veteen laskeutuvat rappuset. Talvisin

Vuoden 2022 alusta Veteraanimajan saunoilla on siirrytty jätteen määrän vähentämisen toimiin, eikä saunoilla tarjota enää kertakäyttöisiä istuinalusia. Suosittelemme käyttämään omia istuinalusia saunassa.

Aukioloajat

Veteraanimajan saunojen yleisövuorot ovat talviaikana (1.10.–31.5.) maanantaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Saunat lämpenevät klo 16–20.

Kesäaikana (1.6.–30.9.) sauna lämpenee keskiviikkoisin klo 17–21.

Veteraanimajalla saunomiseen yleisinä aukioloaikoina tarvitaan joko kertalippu tai avainkortti. Kunnan asiakaspalvelupiste Iitti-pisteestä voi hankkia lippuja ja avainkortteja sekä ladata avainkortille lisää käyntikertoja. Olemassa olevaa avainkorttia voit ladata lisäksi verkkokauppa Kulkurissa.

Maksut

Käyntikerta
Aikuiset
Opiskelijat/eläkeläiset/työttömät
Kertamaksu
8 €
6 €
5x kortti
30 €
25 €
10x kortti
40 €
35 €
25x kortti
80 €
70 €
50x kortti
130 €
110 €
Vuosikortti
190 €
180 €

Luethan ennen Veteraanimajan varausta sekä ennen Veteraanimajalle tuloa

Veteraanimajan ja saunojen vuokraus

Veteraanimajassa on suuri sali, pieni keittiötila astioineen sekä kaksi pientä avointa huonetta, joissa toisessa on pöydät tuoleineen ja toisessa sijaitsevat naulakot, kiinteä penkki sekä irralliset sivupöydät. Veteraanimajan juokseva vesi on järvivettä, joten juomavesi Veteraanimajalle tulee tuoda erikseen. Iitin veteraanimaja on peruskorjattu vuonna 2015. Sallittu henkilömäärä tilassa on 60.

Veteraanimaja sekä saunat ovat vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön, vuokrauksesta voit tiedustella asiakaspalvelupiste Iitti-pisteeltä.

Veteraanimajan pihalta löydät myös grillikatoksen, jonka käyttö on maksutonta ja avointa kaikille. Grillikatosta on maalattu ja kohennettu 2023 kesän aikana. Katoksen pleksi-ikkunoista näkymät järvelle, katoksen sisällä seinänvierustaa kulkevat kiinteät penkit ja nurkassa on laskutila/taso. Katokseen käytettävissä olevia puita lisäksi puuvajassa, ulkovessojen kanssa samassa rakennuksessa.

Veteraanimaja kartalla