Päiväkoti- ja kouluruokailu

Täysipainoinen päiväkoti- ja kouluruokailu tukee lasten ja nuorten hyvinvointia hoito- ja koulupäivän aikana. Kouluruoka on maksuton. 

Iitin kunnassa on kaksi valmistuskeittiötä: keskuskeittiö Iitin lukiolla ja Vuolenkosken keittiö Vuolenkoskella. Keskuskeittiöllä ruoka valmistetaan Kanttarellin, Peltohiiren ja Pikku-Vieterin päiväkoteihin, Kausalan ja Haapakimolan alakouluihin, Iitin yläkouluun ja lukioon. Lukiolla on myös mahdollisuus kunnan henkilöstön käydä lounaalla. Vuolenkosken keittiössä valmistettu ruoka tarjoillaan Nuppulan päiväkodin ja Vuolenkosken alakoulun väelle.

Ruoka- ja välipalalistat

Koulujen ja päiväkotien ruoka- ja välipalalistat löydät nykyisin JAMIX MENU -sovelluksesta. Sovelluksen saat ladattua Play-kaupasta hakusanalla: Iitin kunta.

Voit selata ruoka- ja välipalalistoja myös verkossa:

  • Päiväkotiruokailu

    Päiväkotiruokailun tavoitteena on tarjota lapselle tasapainoinen ja monipuolinen ateria, joka antaa virtaa ja rytmiä päivän leikkeihin. Positiivinen ruokapuhe ja aikuisten esimerkki kannustaa lapsia maistamaan vähitellen uusiakin makuja. Päiväkodeissa myös yhdessä leivotaan teemapäivien mukaisesti. 

  • Ruokapalveluiden kehittäminen

    Iitissä kokoontuu moniammatillinen ruokakasvatustyöryhmä, joka kehittää ja ideoi erilaisia teemapäiviä lasten ja oppilaiden ruokavuoteen. Kausalan ja Haapakimolan alakouluilla toimivat makuraadit, jotka toimivat uusien ruokaohjeiden koemaistajina antaen palautetta ruoan mausta, ulkonäöstä ja keittiön palvelusta.

    Kerran vuodessa toteutetaan asiakaskysely, jolla kartoitetaan ruokalistan kehittämistarpeita. Päijät-Hämeessä vuorotellen eri kunnissa, kokoontuu muutaman kerran vuodessa ruoka-alan ammattilaisista koostuva työryhmä, jonka toimintaan osallistutaan aktiivisesti. Edellä mainittujen ohella toimintaa ohjaavat Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ruokailusuositukset ja kestävyysajattelu. 

Erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot valmistetaan asiakkaille terveydellisistä syistä lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksen perusteella. Todistuskopio toimitetaan päiväkotiin tai kouluun, joka toimittaa todistuksen keskuskeittiölle. Lomaketta päivitetään tarvittaessa kerran vuodessa lukuvuoden alkaessa. Laktoosittomassa, kasvisruokavaliossa tai vakaumukseen perustuvassa ruokavaliossa päiväkotien ja alakoulujen kohdalla riittää vanhemman lupa, yläkoulu ja lukio ikäisten kohdalla oppilaan oma ilmoitus.

Kun erityisruokavaliota ei tarvita poissaolon vuoksi, ilmoitetaan siitä tekstiviestitse valmistavaan keittiöön. Mikäli erityisruokavalio jää ilmoittamatta syömättä kahden viikon ajan, sitä ei enää valmisteta. 

Tutustu ruokapalvelujen toimintaan videolla

Videon käsikirjoittanut, tuottanut ja editoinut Samuel Helineva yhdessä kunnan ruokapalvelujen kanssa.

Yhteystiedot

Päivi Ristola
Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö
Niina Hömppi
Vastaavakokki

Keskuskeittiö

Osoite Anttilantie 2, 47400 Kausala
Puhelin 040 4833708
Aukioloajat klo 6-14

Vuolenkosken keittiö

Osoite Vuolenkoskentie 1296, 19160 Huutotöyry
Puhelin 040 483 3809
Aukioloajat klo 7-15

Jaa sivu eteenpäin