Vesihuolto

Iitin kunnassa vesi- ja jätevesihuollosta huolehtii Iitin Vesihuolto Oy Kausalan, Myllytöyryn, Radansuun, Iitin kirkonkylän, Sorronniemen, Kaukaan, Säyhteen ja Vuolenkosken Huutotöyryn alueilla. Kausalan Lämpö Oy:n jakautumisen vuoksi 1.1.2023 alkaen vesihuoltoyhtiö toimii toiminimellä Iitin Vesihuolto Oy.

Iitin Vesihuolto Oy:n talousvesi on pohjavettä, joka tuotetaan pohjavedenottamoilla. Iitin vesihuollolla on yhteensä kuusi pohjavedenottamoa. Talousveden laatua tarkkaillaan jatkuvasti viranomaisten toimesta ja sisäisellä tarkistuksella. Vedenjakeluverkostoa on seuraavasti: vesijohtoverkostoa noin 86 km ja viemäriverkostoa noin 83 km. Kiinteistöt vastaavat omista tonttien sisäpuolisista vesi- ja viemärijohdoista kustannuksillaan.

Jätevedet toimitetaan puhdistettavaksi Kouvolan Mäkikylän puhdistamoon Kausalan, Myllytöyryn, Radansuun, Iitin kirkonkylän ja Sorronniemen alueilta. Vuolenkosken alueen jätevedet puhdistetaan Lahdessa Nastolan puhdistamolla ja Säyhteen jätevedet puhdistetaan paikallisesti pienpuhdistamossa.

Iitissä toimivat myös seuraavat vesiosuuskunnat:

Etelä-Iitin vesiosuuskunta, puh.040 777 6913

Veskansan vesiosuuskunta, puh. 050 533 0331

Vuolenkosken vesiosuuskunta, puh. 044-355 5055


Iitin Vesihuolto Oy:n vesihuoltopalvelut

Iitin Vesihuolto Oy:n käytännön toiminnasta ja asiakaspalvelusta on vastannut 1.1.2023 alkaen Lahti Aqua Oy.

Iitin Vesihuolto Oy (aik. Kausalan Lämpö Oy) on solminut sopimuksen Lahti Aqua Oy:n kanssa vesihuoltopalveluiden hoitamisesta. Iitin Vesihuolto Oy omistaa edelleen vesi- ja viemäriverkostot sekä vedenottamot. Vesihuollon investointien suunnittelusta, toteutuksesta ja rahoituksesta vastaa Iitin Vesihuolto Oy.

Iitin alueen vesihuollon käytännön toiminnasta ja asiakaspalvelusta vastaa Lahti Aqua Oy. Käytännön toimintaan kuuluvat vedentuotanto sekä vesi- ja viemäriverkoston huolto ja kunnossapito. Lahti Aqua Oy:n asiakaspalvelu huolehtii vesihuoltolaskutuksesta, tiedottamisesta, uusista liittymäsopimuksista, asiakastietojen ylläpidosta sekä vesimittareiden luennasta ja lukema ilmoitusten vastaanotosta. 

Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät Lahti Aqua Oy:n nettisivuilta: https://lahtiaqua.fi/


Vesihuollon häiriötilanteet

Yleisen vesi- ja viemäriverkoston häiriötilanteissa Lahti Aquan päivystäjän tavoittaa numerosta
0800 3 0808 (24 h). Kiinteistön sisäisissä häiriöissä pyydämme kääntymään putkiasennusliikkeiden puoleen.


Iitin vesihuolto Oy:n palvelee

Rautatienkatu 22,
PL 38,
47401 KAUSALA

Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostitse arkipäiväisin klo 09:00 - 15:00

Vesihuollon asiakaspalveluun, laskutukseen tai häiriöilmoituksiin liittyvissä asioissa pyydämme olemaan yhteydessä Lahti Aqua Oy:n.

Yhteyshenkilöt

Melina Mallat,
toimitusjohtaja
puh. 040 1535 042
melina.mallat@iitti.fi

Katso myös