Loma-asuminen

Iitin kunta on aktiivinen loma-asumiskunta. Kunta huolehtii vapaa-ajan asukkaistaan lähettämällä heille vuosittain kattavan tieto- ja palvelupaketin. Iitin kauniit maisemat ja helppo saavutettavuus kiinnostavat vakituisten asukkaiden lisäksi vapaa-ajan asukkaita. Leininrannan 2,3 hehtaarin matkailuvaunualue sijaitsee Iitin kunnassa 900 metrin päässä Lahti–Kouvola välisestä valtatiestä, eli Vt 12:sta. Yhä useammat nauttivat Iitistä ympäri vuoden – muun muassa Radansuun ryhmäpuutarhan 50 mökkitonttia ovat ympärivuotisessa käytössä.

Iitin kunnassa on noin 2600 vapaa-ajan asuntoa. Iitin ranta-alueet ovat yleiskaavan piirissä. Kaavoihin voit tutustua kohdassa yleiskaavoitus.


Ryhmäpuutarha

Radansuun ryhmäpuutarha sijaitsee Iitin Radansuun Pohjanmäessä kauniissa Kymijoen vesistöön kuuluvassa Kirkkojärven rantamaisemassa. Tontin venepaikka sijaitsee omassa rannassa, jossa myös uimalaiturit. Mökit ovat ympärivuotisessa käytössä.

400–500 m² suuruisia mökkipalstoja on alueella 50, valmiita mökkejä on 41. Jokaisen tontin rajalle on vedetty kunnallistekniikka ja sähköliittymä. Ryhmäpuutarhamökit ovat kooltaan 30-35 m². Mökin yhteyteen on mahdollista rakentaa 12 m² suuruinen katettu lasitettu kuisti ja 7 m² kokoinen aitta. Lisäksi tontille voi rakentaa leikkimökin, kellarin, kasvihuoneen ja aitan päätyyn varaston.

Ryhmäpuutarhan yhteiset alueet ja rakennukset pidetään kunnossa talkoilla. Alueella on tilava erilaisiin tilaisuuksiin vuokrattava Mäntypirtti, grillimaja, lasten leikkipaikat ja pallokentät sekä laavu ja kalansavustuspaikka. Alueella järjestetään yhteisiä tapahtumia ympäri vuoden.

Katso hintatiedot ja tutustu ryhmäpuutarhaan yhdistyksen Facebook-sivuilta >>


Matkailuvaunualue

Leininranta sijaitsee Iitin kunnassa 900 m päässä Lahti-Kouvola valtatiestä.  Alue on  rinnemaastoa, josta avautuu hyvät näköalat Kymijoen Leininselälle. Sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja 2,3 ha alueella on yhteensä 83.  Alueen omistaa sekä ylläpitää SF-Caravan Kaakkois-Häme Ry.