Lainat, varaaminen, uusiminen ja palauttaminen

Aineistoa voi lainata mistä tahansa Kyyti-kirjastosta ja palauttaa mihin tahansa Kyyti-kirjastoon. Lainat voi uusia verkkokirjaston ”lainat”-osiossa, puhelimitse, sähköpostilla tai kirjastossa asioimalla. Lainan uusiminen ei onnistu, mikäli kyseisestä materiaalista on tehty lainavarauksia.


Tunnusluku sähköiseen asiointiin ja itsepalveluun

Kirjastokorttiin voi liittää nelinumeroisen tunnusluvun, jolla voi:

  • kirjautua verkkokirjastoon (lainojen uusiminen, varaaminen, yhteystietojen päivittäminen)
  • käyttää lainaus-/palautusautomaatteja
  • asioida omatoimikirjastossa.

Tunnusluvun saa kaikista Kyyti-kirjastoista asioimalla henkilökohtaisesti kirjastossa. Ottakaa mukaan kirjastokorttinne sekä kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tunnuslukua ei anneta puhelimitse tai sähköpostilla. Alle 15-vuotiaalle myönnetään tunnusluku vain huoltajan läsnäollessa ja suostumuksella.


Laina-ajat

Tyypilliset laina-ajat Kyyti-kirjastoissa:

  • kirjat, nuotit, äänikirjat ja kielikurssit: 28 vuorokautta
  • lehdet, CD-levyt, konsolipelit, DVD- ja Blu-ray-levyt: 14 vuorokautta

Kirjastoautossa kaiken aineiston laina-aika on 28 päivää


Tilaa muistutus eräpäivästä

Voitte tilata muistutuksen lähestyvistä eräpäivistä sähköpostiin tai tekstiviestillä verkkokirjaston ”omat tiedot”-osiosta tai ottamalla yhteyttä suoraan kirjastoon.
Palvelu on maksuton.

Asiakas on vastuussa myöhästymismaksuista, vaikka muistutukset eivät tulisi perille.

Voitte palauttaa lainanne mihin tahansa Kyyti-kirjastoon.

Mikäli kirjasto on kiinni, lainat voi palauttaa palautusluukkuun. Palautusluukkuun jätetyt lainat käsitellään kirjaston seuraavana aukiolopäivänä. Odotusajalta voi kertyä myöhästymismaksuja.


Varaukset

Kaikkien Kyyti-kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä maksuttomasti varaamalla. Voitte varata aineistoa verkkokirjastossa, kirjastossa, sähköpostitse tai puhelimitse. Saatte ilmoituksen varatun aineiston saapumisesta sähköpostilla, tekstiviestillä tai paperikirjeellä. Saapumisilmoituksen lähetystapaa voi muuttaa verkkokirjaston ”omat tiedot”-osiossa, puhelimitse tai kirjastossa.

Varaaminen on maksutonta. Noutamattomasta varatusta aikuisten aineistosta peritään maksu. Varattua aineistoa säilytetään seitsemän vuorokautta saapumisilmoituksen lähettämisestä.


Kaukopalvelu

Muiden Kymenlaakson kirjastojen kokoelmat ovat käytettävissä maksuttomasti varaamalla. Kaukopalvelu välittää kirjoja tai kopioita muista kirjastoista.
Kaukolainan hinta on 5€ + lähettäjäkirjaston mahdollisesti perimä maksu. Kaukolainat ovat noudettavissa vain kirjaston palveluaikoina.


Lainojen uusiminen ja palauttaminen

Aineistoa voi lainata mistä tahansa Kyyti-kirjastosta ja palauttaa mihin tahansa Kyyti-kirjastoon.
Lainat voi uusia Kyyti-verkkokirjastossa tai puhelimitse (puh. 040 483 3800) mikäli aineistosta ei ole tehty varauksia.