Kirjaston asiakkaaksi

Kirjaston aineiston lainaamiseen tarvitset kirjastokortin, jonka saat kirjastosta todistamalla henkilöllisyytesi ja sitoutumalla Kyyti-kirjaston käyttösääntöihin. Alle 15-vuotiaalta tarvitaan huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Näin saat kirjastokortin

Saat kirjastokortin kaikista Kyyti-kirjastoista esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset lisäksi huoltajan suostumuksen. Voit tulostaa Kyyti-kirjastojen ilmoittautumislomakkeen (pdf, kyyti.finna.fi) ja täyttää sen valmiiksi ennen asiointia. Lomakkeita saat myös kirjastosta.

Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa Kyyti-kirjastoissa. Kyyti-kirjastoihin kuuluvat kaikki Kymenlaakson kirjastot ja Iitin kirjasto.

Kirjastokortti on ilmainen, mutta kadonneen kortin uusimisesta peritään maksu. Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä välittömästi kirjastoon. Vastaat kaikesta kortillasi lainatusta aineistosta, kunnes teet katoamisilmoituksen.

Tunnusluku sähköiseen asiointiin ja itsepalveluun

Kirjastokorttiin voi liittää nelinumeroisen tunnusluvun, jolla voit

  • kirjautua verkkokirjastoon (lainojen uusiminen, varaaminen, yhteystietojen päivittäminen),
  • käyttää e-aineistoja,
  • asioida omatoimikirjastossa ja
  • käyttää lainausautomaatteja.

Saat tunnusluvun kaikista Kyyti-kirjastoista. Ota mukaan kirjastokorttisi ja kuvallinen henkilöllisyystodistus. Tunnuslukua ei anneta puhelimessa tai sähköpostilla.

Yhteisökortti yhteisöille

Koulut, päiväkodit, palvelukeskukset ja muut yhteisöt voivat saada käyttöönsä yhteisökortin. Yhteisökortille nimetään yhteyshenkilö. Kyyti-kirjastojen yhteisöasiakkaan ilmoittautumislomake (pdf, kyyti.finna.fi).

Pidä yhteystietosi ajan tasalla

Jos nimesi, osoitteesi tai muut yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksista kirjastoon. Voit muuttaa tietoja myös verkkokirjaston omat tiedot -osiossa (kyyti.finna.fi).

Ohjeet omien tietojen muokkaamiseen löydät verkkokirjastosta (kyyti.finna.fi).


Jaa sivu eteenpäin