Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on alle 29-vuotiaille nuorille suunnattua jalkautuvaa erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä nuorten keskuudessa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. 

Etsivä nuorisotyö etsii nuoren kanssa vastauksia nuoren mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa nuorta saavuttamaan tarvitsemansa avun ja palvelut. Lisäksi etsivä nuorisotyöntekijä ohjaa myös erilaista ryhmätoimintaa. 

Työ perustuu nuoren omaan vapaaehtoisuuteen ja on asiakaslähtöistä. Asioiden käsittely kumpuaa nuoren omista toiveista ja tarpeista. Tarvittaessa nuori ohjataan hänen tarvitsemiensa palveluiden piiriin. Etsivällä nuorisotyöntekijällä on vaitiolovelvollisuus.

 Etsivään nuorisotyöntekijään voivat ottaa yhteyttä: 

  • nuori itse
  • vanhemmat
  • koulun henkilökunta
  • eri viranomaistahot (esim. sosiaalitoimi, TE-palvelut, puolustusvoimat, Ankkuri-tiimi)
  • nuoren lähipiiriin kuuluvat henkilöt (esim. isovanhemmat, serkut, kaverit, naapurit, kummit)

 Yhteyttä saa ottaa, vaikka mieltä askarruttava asia tai huoli olisi pienikin. Yhteyttä voi ottaa joko puhelimitse, sähköpostilla, sosiaalisessa mediassa tai vaikka hihasta vetämällä, kun etsivää näkee. 

 Etsivän nuorisotyöntekijän toimistotila sijaitsee Ravilinnassa, mutta tapaamisia voidaan sopia myös muulle kuten nuorisotila Nuokulle, nuoren kotiin tai vaikka kahvilaan. 

Yhteystiedot

Maikki Riihimäki
Etsivä nuorisotyöntekijä

Ravilinnan vapaa-aikakeskus

Iitin kunnan liikuntakeskuksena toimii Ravilinnan kiinteistö, jossa on monipuoliset liikuntatilat.

Osoite Veteraanitie 2, 47400 KAUSALA
Puhelin +3580400650293 (maksullinen)
Asiointikielet Finnish
Aukioloajat Ma – Su 09:00 – 18:00,

Jaa sivu eteenpäin