Hiihtoladut

Ravilinnan pihapiiristä lähtevät opastetut reitit, jotka ulottuvat niin Kuusankoskelle kuin Nastolaan. Ennen hiihtämään lähtemistä voit tarkistaa latujen kunnossapitotilanteen nopeasti reaaliaikaisesta latukartasta.

Latukartta

Valaistun kuntoreitistön / hiihtoladun lähtöpisteenä on Ravilinnan vapaa-aikakeskus. Reitti on pisimmillään n. 10 km Ravilinnasta Hiihtomajan kautta Pukkikankaan laavulle ja Ravilinnaan. Kausala – Anhava (Kuusankoski) – Kausala -reitti on talvikäytössä ja hiihtoladut ajetaan lumitilanteen mukaan.

Latujen hoitojärjestys

Iitin hyvinvointipalvelujen hoidossa olevat ladut, niiden pituudet ja talviaikainen hoitojärjestys:

  1. Ravilinna-hiihtomaja-Ravilinna 3,4 km
  2. 10 km lenkki ja 2,5 km lenkki
  3. Ravilinna-Anhava-Ravilinna 20,2 km
  4. Ravilinna-Nastola raja-Ravilinna (E6-E10) 26,4 km
  5. 3 km ja 5 km kilpaladut

Seuraa latujen kunnossapitotilannetta

Ennen hiihtämään lähtemistä voit tarkistaa latujen kunnossapitotilanteen nopeasti reaaliaikaisesta latukartasta. Karttapalvelusta voit seurata valaistujen 10 km lenkin ja 2,5 km lenkin, 3 km ja 5 km kilpalatujen sekä Anhavan ja E6-E10/Aurinkoladun kunnossapitotilannetta. Latujen lisäksi karttapalvelusta näet latukoneen ja taukopaikkojen sijainnit.

Reitin väri kertoo, milloin latuja on ajettu:

  • vihreä: alle 1 vrk
  • oranssi: alle 4 vrk
  • punainen: alle 7 vrk
  • harmaa: yli 7 vrk.

Palvelu tukee yleisimpiä käytössä olevia selaimia ja on optimoitu toimimaan mobiililaitteissa GPS-paikannuksella. Kartta-aineistoissa käytetään aina ajan tasalla olevaa MML:n rajapintapalvelua.

Näiden reittien ja latujen lisäksi Iitissä muitakin ulkoilureittejä:

Lyöttilän kylästä (Pietari Lyötintie) ja Perheniemestä (Leirinmäentie 1) löytyy valaistut kuntoreitit, jotka ovat kyläyhdistysten hoitamia.


Jaa sivu eteenpäin