Omatoimikirjasto

Iitin kirjastossa voit asioida omatoimisesti myös aukioloaikojen ulkopuolella joka päivä klo 8-10 välisenä aikana, myös talvilauantaisin. Henkilökunta on paikalla aukioloaikojen mukaisesti. 

Omatoimiaikana voi lainata aineistoja lainausautomaatilla, lukea lehtiä, noutaa varatun aineiston ja käyttää asiakastietokoneita.

Asiakastietokoneet, monitoimitulostin, langaton verkko ja lehtilukusali ovat myös asiakkaiden käytettävissä. Sen sijaan kirjastomaksujen maksaminen ja tietopalvelu hoidetaan varsinaisena asiakaspalveluaikana.

Asiointi omatoimikirjastossa

 • Sisäänpääsy kirjastokortilla ja PIN-koodilla

   

   

 • Lainaa ja palauta

  Kirjastossa on itsepalveluautomaatti, jolla voi palauttaa ja lainata. Palautettu aineisto laitetaan viereiseen kärryyn. Jos omatoimikirjaston tai itsepalveluautomaatin käytössä on ongelmia, asiakas on velvollinen viipymättä selvittämään epäselvyydet henkilökunnan kanssa asiakaspalveluajalla. Asiakas on siihen saakka vastuussa kirjastokortilleen rekisteröityneestä aineistosta. 

 • Varausten nouto omatoimiaikana

  Asiakas voi lainata varaamansa aineiston myös omatoimisesti saatuaan saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa on varaustunniste, ja varattu aineisto on kirjastossa varaushyllyssä varaustunnisteen mukaisessa järjestyksessä. Varatun aineiston voi lainata vain varaajan kirjastokortilla.

 • Tekniset ongelmat

  Hätätilanteita varten ilmoitustaululla on yleinen hätänumero sekä kiinteistön ongelmiin liittyen kiinteistömestarin numero (tavoitettavissa virka-aikana arkisin klo 8-15). 

  Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, jonka käyttöön sovelletaan tietosuojalakia 1050/2018 (finlex.fi). Kiinteistöhälytyksestä aiheutuvista kuluista vastaa hälytyksen aiheuttava asiakas. 

Yhteystiedot

Tuula Heino
Vastaava kirjastovirkailija
Iiris Tuominen
Kirjastovirkailija

Jaa sivu eteenpäin