Omatoimikirjasto

Iitin kirjastossa voit asioida omatoimisesti myös aukioloaikojen ulkopuolella joka päivä klo 7-21 välisenä aikana, myös viikonloppuisin. Henkilökunta on paikalla aukioloaikojen mukaisesti. 

Omatoimiaikana voi lainata aineistoja lainausautomaatilla, lukea lehtiä, noutaa varatun aineiston ja käyttää asiakastietokoneita. Omatoimiaikana kirjastoon pääsee voimassa olevalla Kyytin kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla. Jokaisen omatoimikirjastoon tulijan tulee kirjautua sisään kirjastokortilla ja PIN-koodilla. PIN-koodi on sama, jota käytetään verkkokirjastossa, ja sen saat kirjaston asiakaspalvelusta normaaleina palveluaikoina. 

Omatoimikirjastoon kirjaudutaan lukemalla kirjastokortin viivakoodi kirjaston pääoven vieressä olevaan kortinlukijaan ja näppäilemällä PIN-koodi, jolloin oven lukitus aukeaa. Asiakkaan tulee varmistaa, ettei kiinteistöön tai kirjastoon tule samalla ovenavauksella muita henkilöitä, omia lapsia lukuun ottamatta.

Asiakastietokoneet, monitoimitulostin, langaton verkko ja lehtilukusali ovat myös asiakkaiden käytettävissä. Sen sijaan kirjastomaksujen maksaminen ja tietopalvelu hoidetaan varsinaisena asiakaspalveluaikana.

Asiointi omatoimikirjastossa

 • Sisäänpääsy kirjastokortilla ja PIN-koodilla

  Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki, joilla on voimassaoleva Kyyti kirjaston kirjastokortti ja siihen kuuluva nelinumeroinen PIN-koodi. 

  Alle 15-vuotiaat saavat omatoimikirjaston käyttöoikeuden kirjaston asiakasrekisteriin merkityn huoltajan suostumuksella. Alle 15-vuotiaalle käyttöoikeutta haetaan erikseen henkilökohtaisesti kirjastossa. Alaikäisen asiakkaan omatoimikirjaston käyttöoikeuden hakee ja kirjaston käytöstä vastaa huoltaja. 

  Omatoimikirjaston käyttäjä on kirjastokorttia ottaessaan allekirjoituksellaan sitoutunut noudattamaan Kyyti kirjaston ja Iitin omatoimikirjaston käyttösääntöjä. Käyttö voidaan kuitenkin tarvittaessa estää, esim. häiriökäyttäytymisen vuoksi. Mikäli asiakkaan kirjastokortti on Kyyti kirjaston asiakasrekisterissä asetettu käyttökieltoon, sisäänkirjautuminen omatoimiaikana ei onnistu. Velkasaldon ylittyminen tai myöhässä olevat lainat eivät estä sisäänkirjautumista. 

   

 • Lainaa ja palauta

  Kirjastossa on itsepalveluautomaatti, jolla voi palauttaa ja lainata. Palautettu aineisto laitetaan viereiseen kärryyn. Jos omatoimikirjaston tai itsepalveluautomaatin käytössä on ongelmia, asiakas on velvollinen viipymättä selvittämään epäselvyydet henkilökunnan kanssa asiakaspalveluajalla. Asiakas on siihen saakka vastuussa kirjastokortilleen rekisteröityneestä aineistosta. 

 • Varausten nouto omatoimiaikana

  Asiakas voi lainata varaamansa aineiston myös omatoimisesti saatuaan saapumisilmoituksen. Saapumisilmoituksessa on varaustunniste, ja varattu aineisto on kirjastossa varaushyllyssä varaustunnisteen mukaisessa järjestyksessä. Varatun aineiston voi lainata vain varaajan kirjastokortilla.

 • Tekniset ongelmat

  Hätätilanteita varten ilmoitustaululla on yleinen hätänumero sekä kiinteistön ongelmiin liittyen kiinteistömestarin numero (tavoitettavissa virka-aikana arkisin klo 8-15). 

  Kirjastossa on tallentava kameravalvonta, jonka käyttöön sovelletaan tietosuojalakia 1050/2018 (finlex.fi). Kiinteistöhälytyksestä aiheutuvista kuluista vastaa hälytyksen aiheuttava asiakas. 

Yhteystiedot

Tuula Heino
Vastaava kirjastovirkailija
Iiris Tuominen
Kirjastovirkailija

Jaa sivu eteenpäin