Kirjaston asiakkaaksi

Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voi hankkia kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjasto antaa kortin oman kunnan ja Kyyti-kirjastojen aineistojen lainaamista varten. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset lisäksi huoltajan suostumuksen. Voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen verkkokirjastosta ja täyttää sen valmiiksi ennen asiointia. Lomakkeita saat myös kirjastosta.

Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa Kyyti-kirjastoissa. Kyyti-kirjastoihin kuuluvat Iitin lisäksi kaikki Kymenlaakson kirjastot. Korttiin voi lisätä henkilökohtaisen PIN-koodin, joka yhdessä kirjastokortin kanssa toimii kirjautumistunnuksina verkkokirjastoon, omatoimikirjastoon, lainausautomaattiin sekä e-aineistoihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kun otat vastaan kirjastokortin, sitoudut noudattamaan Kyyti-kirjastojen käyttösääntöjä.

Verkkokirjasto Kyyti-Finna Verkkokirjastosta löydät kaikkien Kyyti-kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sivustolla tiedotetaan kirjastojen tapahtumista ja esitellään kirjastojen aineistoja. Voit myös hakea aineistoa kirjaston kokoelmatietokannasta. Voit tehdä varauksia sekä uusia omia lainojasi, kun olet kirjautunut sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Voit myös tarkastella omia yhteystietojasi ja ilmoittaa niihin liittyvistä mahdollisista muutoksista.

Kirjaston sähköiset aineistot (mm. e-kirjat, e-äänikirjat sekä digilehdet) ovat käytettävissänne verkkokirjaston kautta.

Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Kyyti-kirjastojen käyttösäännöt