Ravilinnan vapaa-aikakeskus

Ravilinna
Veteraanitie 2, 47400 Kausala

vapaa-aikasihteeri +35840 0932135

Iitin kunnan liikuntakeskuksena toimii Ravilinnan kiinteistö, jossa on monipuoliset liikuntatilat. Ravilinna on entinen suojeluskuntatalo, joka rakennettiin v. 1944 nykyiselle paikalleen tulipalossa tuhoutuneen rakennuksen tilalle.

Ravilinnan pihalla oleva patsas esittää ravikuningas Vieteriä - aikanaan Iitille paljon kuuluisuutta tuonutta viisinkertaista ravikuningasta. Patsaan on tehnyt Miina Äkkijyrkkä.

- liikuntahalli on jaettavissa kolmeen lohkoon, joissa jokaisessa on lentopallokenttä sekä sulkapallokenttä. Lisäksi hallissa on yksi lentopallokenttä pitkittäissuunnassa sekä salibandy- ja koripallokenttä

- alakerrassa on hyvinvarusteltu kuntosali

- Ravilinnasali on 215 hengen auditorio, jonka yhteydessä on kahvio, jossa on 87+12 pöytäpaikkaa ja jakelukeittiö

- Ravilinnassa on lisäksi kaksi kokoushuonetta

Ravilinnan pihapiirissä on urheilukenttä, pesäpallokenttä ja tenniskentät sekä liikuntakeskusta ympäröivä ravirata. Liikuntakeskuksen läheisyydessä sijaitsevat myös jäähalli ja ulkoilu- ja hiihtoreittien lähtöpiste.

Ravilinnan järjestyssäännöt löytyvät täältä

Ulkoilu- ja hiihtoreitti jatkuu Anhavan majalta aina Kuusankoskelle saakka. Mikäli lumitilanne sallii, ajetaan perinteisen latu-ura Nastolan rajalle, mistä on mahdollisuus jatkaa Nastolan liikuntakeskukseen. Lisäksi lyhyempiä ulkoilu- ja hiihtoreittejä on haja-asutusalueilla.

Lisäksi Iitistä löytyy lähiliikuntapaikkoja mm. Kausalan koululta osoitteessa juoksijantie 22,Kausala ja Etelä-Iitistä Haapa-Kimolan koululta osoitteessa Kolisevantie 8, Haapa-Kimola