Omatoimikirjasto

Omatoimikirjastossa voi käydä kirjaston normaalien aukioloaikojen ulkopuolella.

Sisään pääsee tunnistautumalla jollakin Kyyti-kirjastojen kirjastokortilla ja samalla nelinumeroisella tunnusluvulla, jota käytetään lainausautomaateilla ja verkkokirjastossa. Omatoimiaikana toimit kirjastossa itsenäisesti.

Omatoimiaikana jokainen sisääntulija kirjautuu sisään omalla kirjastokortillaan ja tunnusluvullaan. Lapset (alle 15 v.) voivat tulla huoltajansa seurassa ja vastuulla ilman kirjautumista. Asiakas saa päästää sisään vain oman perheen jäseniä.

Turvallisuuden ja järjestyksen ylläpitämiseksi omatoimikirjastoon on asennettu tallentava kameravalvonta. Omatoimikirjastoon sisään kirjautumalla asiakas hyväksyy omatoimikirjaston käyttösäännöt ja niistä johtuvat vastuut ja velvollisuudet. Kirjaston yleiset käyttösäännöt ovat voimassa myös kirjaston omatoimiaikana.

Omatoimiaikana voi:

  • lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla ja noutaa varauksesi
  • opiskella ja lukea kirjaston tiloissa
  • käyttää tietokoneita

Kirjaston tietokoneilla on internet-selaimen lisäksi Microsoftin tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, kuvankäsittely- ja esitysohjelmat. Voit myös kopioida, tulostaa ja skannata ja käyttää USB-muistitikkuja.

Iitin kunnankirjaston omatoimiaika on joka päivä klo 7-21.

Henkilökohtaisen kirjastokortin saa todistamalla henkilöllisyytensä ja ilmoittamalla osoitteensa Suomessa. Alle 15-vuotiaan korttiin vaaditaan huoltajan suostumus. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Sama kirjastokortti toimii kaikissa Kymenlaakson Kyyti-kirjastoissa.

Omatoimikirjaston käyttösäännöt (pdf)


Kansalaiset
Kulttuuri - Kirjastot
kirjastopalvelut / tietopalvelu