Mana Rautiainen
040 4833798
mana.rautiainen@iitti.fi

Kirjastonhoitaja

Tuula Heino
0404833800
tuula.heino@iitti.fi
Kaija Mattila
0404833800
kaija.mattila@iitti.fi
Jouko Koivunen
0405232543
jouko.koivunen@iitti.fi

Autokirjastovirkailija

Iitin kunnankirjasto
Puh. 0404833800
Muu maksu matkapuhelinmaksu
Ilmoittautumislomake Iitin kunnankirjaston asiakkaaksi

Tällä lomakkeella ilmoittaudutaan Iitin kunnankirjaston asiakkaaksi. Täytettyä ja allekirjoitettua lomaketta vastaan saa kirjastokortin käyttöön. Sama kortti toimii kaikissa Kymenlaakson kirjastoissa.

Kirjastokortti
Kyyti.finna-verkkosivut

Kyyti-Finna -verkkokirjastosta löydät kaikkien Kymenlaakson yleisten kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sivustolla tiedotetaan kirjastojen tapahtumista ja esitellään kirjastojen aineistoja. kyyti.finna.fi-sivulla voit hakea aineistoa kirjaston kokoelmatietokannasta.

Voit tehdä varauksia sekä uusia omia lainojasi, kun olet kirjautunut sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Voit myös tarkastella omia yhteystietojasi ja ilmoittaa niiden muuttumisesta.

Kirjastopalvelut

Kirjasto toimii jokaisessa kunnassa. Lainata voit kirjastokortilla. Voit käyttää kirjastojen yhdessä tuottamia ja valtakunnallisia verkkopalveluja.

Iitin kunnankirjastoon kuuluvat pääkirjasto ja kirjastoauto Hiisi.

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka. Tervetuloa lukemaan päivän lehdet, lainaamaan kirjoja, lehtiä tai muuta aineistoa, käyttämään tietokonetta tai vaikka tutustumaan e-aineistoihin. Kirjastossa voit myös viettää aikaa, osallistua tapahtumiin ja saada apua tiedonhakuun. Kirjastoauto Hiisi palvelee aikataulunsa mukaisesti Iitin alueella.

Iitin kunnankirjasto kuuluu Kymenlaakson kirjastojen Kyyti-kirjastokimppaan. Voit lainata ja palauttaa aineistoa kaikissa Kyyti.Finna-kirjastoissa ja käyttää yhteistä verkkokirjastoa. Sama kirjastokortti käy kaikissa Kyyti-kirjastoissa.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta saat teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimiva Viittomakielinenkirjasto.fi on käytössä kaikkialta.

Voit myös varata kirjastosta maksuttomia tiloja kokouksille ja tapahtumille.

Edellytykset

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Toimintaohjeet

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjasto antaa kortin oman kunnan ja Kyyti-kirjastojen aineistojen lainaamista varten. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Iitin kirjastoauto Hiisi
Kausansaarentie 47400 KAUSALA
Puh. 0405232543
Maksullinen
maanantai, torstai
14:00 - 20:15
tiistai-keskiviikko
13:20 - 20:30
Iitin kunnankirjasto
Kausansaarentie 3 47400 KAUSALA
Puh. 040 483 3800
Maksullinen
maanantai-tiistai
12:00 - 19:00
keskiviikko-perjantai
10:00 - 16:00

Kansalaiset
Kulttuuri - Kirjastot
kulttuuripalvelut / kirjastopalvelut, kortit / kirjastokortit, kirjastot / yleiset kirjastot, tietokannat / kokoelmatietokannat, kokoelmat / kirjastokokoelmat, aineistot / kirjastoaineistot