Tuula Heino
040 619 7299
tuula.heino@iitti.fi

Kirjastovirkailija / vt. kirjasto- ja kulttuuripäällikkö

Kaija Mattila
kaija.mattila@iitti.fi

Kirjastovirkailija

Jouko Koivunen
0405232543
jouko.koivunen@iitti.fi

Autokirjastovirkailija

Irina Barkman
0400932135
irina.barkman@iitti.fi

Hyvinvointijohtaja

Iitin kunnankirjasto
Puh. 0404833800
Muu maksu pvm/mpm
Ilmoittautumislomake Iitin kunnankirjaston asiakkaaksi

Tällä lomakkeella ilmoittaudutaan Iitin kunnankirjaston asiakkaaksi. Täytettyä ja allekirjoitettua lomaketta vastaan saa kirjastokortin käyttöön. Sama kortti toimii kaikissa Kymenlaakson kirjastoissa.

Kirjastokortti
Kyyti.finna-verkkosivut

Kyyti-Finna -verkkokirjastosta löydät kaikkien Kymenlaakson yleisten kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sivustolla tiedotetaan kirjastojen tapahtumista ja esitellään kirjastojen aineistoja. kyyti.finna.fi-sivulla voit hakea aineistoa kirjaston kokoelmatietokannasta.

Voit tehdä varauksia sekä uusia omia lainojasi, kun olet kirjautunut sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Voit myös tarkastella omia yhteystietojasi ja ilmoittaa niiden muuttumisesta.

Kirjastopalvelut

Iitin kunnankirjastoon kuuluvat pääkirjasto ja kirjastoauto Hiisi. Kirjastolla palvelee myös kunnan yleinen asiakaspalvelupiste Iitti-piste.

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka. Kirjastossa voi lukea päivän lehdet, lainata kirjoja, lehtiä tai muuta aineistoa, sekä tutustua e-aineistoihin. Kirjastossa voi myös viettää aikaa, osallistua tapahtumiin ja saada apua tiedonhakuun, sekä käyttää tietokonetta, tulostaa. Tulostamisen hinnaston löydät kunnan maksuista ja taksoista >>

Kirjastoauto Hiisi palvelee aikataulunsa mukaisesti Iitin alueella.


Kirjaston monitoimitila Kirmo:n voi varata ilmaiseksi kokous- tai näyttelykäyttöön. Asiakaspalvelussa voi liittyä Celia-kirjaston maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Celia on tarkoitettu henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.


Iitti-piste on kunnan yleinen asiakaspalvelupiste, joka palvelee kunnankirjastolla. Kunnalle osoitettuja asiakirjoja ja postia voi jättää Iitti-pisteeseen, kirjaston seinässä olevaan kunnan postilaatikkoon, tekniseen toimistoon tai uuden kunnantalon postiluukkuun. Asiakirjojen toimittamisesta voi sopia myös suoraan asianomaisen kunnan työntekijän kanssa.


Voit lainata ja palauttaa aineistoa kaikissa Kyyti.Finna-kirjastoissa ja käyttää yhteistä verkkokirjastoa. Sama kirjastokortti käy kaikissa Kyyti-kirjastoissa.

Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta saa teoksia myös Monikielisestä kirjastosta. Verkossa toimiva Viittomakielinenkirjasto.fi on käytössä kaikkialta.

Iitin kirjastossa on avoin langaton WLAN verkko.

Edellytykset

Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja. Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voi hankkia kirjastossa tai kirjastoautossa. Kirjasto antaa kortin oman kunnan ja Kyyti-kirjastojen aineistojen lainaamista varten. Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjaston käyttösäännöissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Toimintaohjeet

Kirjastokortin saa kirjastosta esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset lisäksi huoltajan suostumuksen. Voit tulostaa ilmoittautumislomakkeen verkkokirjastosta ja täyttää sen valmiiksi ennen asiointia. Lomakkeita saat myös kirjastosta.

Mikäli nimesi, osoitteesi tai muut yhteystietosi muuttuvat, ilmoita muutoksista kirjastoon. Voitte muuttaa tietojanne myös verkkokirjaston ”omat tiedot”-osiossa.

Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa Kyyti-kirjastoissa. Kyyti-kirjastoihin kuuluvat Iitin lisäksi kaikki Kymenlaakson kirjastot. Korttiin voi lisätä henkilökohtaisen PIN-koodin, joka yhdessä kirjastokortin kanssa toimii kirjautumistunnuksina verkkokirjastoon, omatoimikirjastoon, lainausautomaattiin sekä e-aineistoihin. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Kun otat vastaan kirjastokortin, sitoudut noudattamaan Kyyti-kirjastojen käyttösääntöjä.

Verkkokirjasto Kyyti-Finna Verkkokirjastosta löydät kaikkien Kyyti-kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. Sivustolla tiedotetaan kirjastojen tapahtumista ja esitellään kirjastojen aineistoja. Voit myös hakea aineistoa kirjaston kokoelmatietokannasta. Voit tehdä varauksia sekä uusia omia lainojasi, kun olet kirjautunut sivustolle kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Voit myös tarkastella omia yhteystietojasi ja ilmoittaa niihin liittyvistä mahdollisista muutoksista.

Kirjaston sähköiset aineistot (mm. e-kirjat, e-äänikirjat sekä digilehdet) ovat käytettävissänne verkkokirjaston kautta.

Asiakaspalvelu Iitti-piste
Kausansaarentie 3 47400 KAUSALA
Puh. 0206159600
Muu maksu pvm/mpm

-
Puhelinvaihde
maanantai-perjantai
09:00 - 15:00
Puhelinvaihde suljettu klo 11-12
27.10.2022 -
Iitin kunnankirjasto
Kausansaarentie 3 47400 KAUSALA
Puh. 040 483 3800
Maksullinen
maanantai-tiistai
12:00 - 19:00
keskiviikko-perjantai
10:00 - 16:00
Kirjastoauto Hiisi
Kausansaarentie 3 47400 KAUSALA
Puh. 0405232543
Muu maksu pvm/mpm
maanantai-torstai
12:00 - 20:30
perjantai
08:00 - 12:00

Kansalaiset
Kulttuuri - Kirjastot
kulttuuripalvelut / kirjastopalvelut, kortit / kirjastokortit, kirjastot / yleiset kirjastot, tietokannat / kokoelmatietokannat, kokoelmat / kirjastokokoelmat, aineistot / kirjastoaineistot