Yksityinen varhaiskasvatus

Yksityistä varhaiskasvatusta on mahdollista saada yksityisten päiväkotien kautta naapurikunnista tai yksityisten perhepäivähoitajien kautta Iitissä.

Yksityisen päivähoidon järjestämiseen on mahdollisuus saada Kelan myöntämää yksityisen hoidon tukea sekä Iitin kunnan myöntämää yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Tuki myönnetään asiakkaalle, mutta maksetaan palvelun tuottajalle. Tuki on samansuuruinen päiväkotihoidossa ja perhepäivähoidossa. Lapsen ikä ei vaikuta tuen suuruuteen.

Lisätietoja yksityisestä varhaiskasvatuksesta ja tuen hakemisesta antaa varhaiskasvatuspäällikkö.

Yksityisen hoidon tuen kuntalisän suuruus

Hoidon laajuus
Kuntalisän suuruus
Yli 35 h / vko
225 e / kk
16-34 h / vko
112,50 e / kk

Yksityisen tuen kuntalisän hakemus

Yhteystiedot

Salme Saari
Varhaiskasvatuspäällikkö

Yksityinen perhepäivähoito

Huoltajat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan tai siihen erikseen vuokratussa tilassa. 

Yksityiseltä varhaiskasvatukselta vapautuu paikkoja useimmiten toimikauden alussa eli elokuussa. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin liikkeellä ja selvittää tilannetta suoraan hoitajilta. 

Yksityistä perhepäivähoitoa koskeviin tiedusteluihin vastaa yksityinen perhepäivähoitaja:

Katri Montonen
Aallontie 3
47400 Kausala.
puh. 050 354 2048.

Iitin kunnan yksityiset perhepäivähoitajat tarjoavat hoitoa alle kouluikäisille lapsille. Koululaisilla on mahdollisuus myös aamu- ja iltapäivähoitoon. Hoitopaikat varataan suoraan hoitajilta. Hoitajat antavat mielellään lisätietoja.  


Jaa sivu eteenpäin