Nuorten kesätyöllistyminen ja kesätyöseteli

Iitin kunta tukee nuorten kesätyöllistymistä monin eri tavoin. Kunta myöntää nuorten kesätyöllistämiseen tukea iittiläisen nuoren palkkaavalle yritykselle tai yhdistykselle sekä nuorille itselleen. Kesätyösetelin haku avautuu 4.3., Iitin kesätyötreffit järjestetään 5.3. ja haku kunnan kesätyöpaikkoihin avautuu 6.3.2024.

Monelle nuorelle ensimmäinen kokemus työelämästä on kesätyö. Kesätyöntekijänä nuori saa tärkeää kokemusta työelämästä ja pääsee kehittämään omia työelämävalmiuksiaan sekä luomaan kontakteja. Lisäksi kunnan tarjoamissa kesätyöpaikoissa nuoret pääsevät tutustumaan kunta-alan työtehtäviin ja Iitin kuntaan työnantajana.

Kesätyösetelit haettavissa 4.3. alkaen

Iitin kunta tukee 15–16-vuotiaiden iittiläisten nuorten työllistymistä 200 euron arvoisella kesätyösetelillä. Seteli taataan jokaiselle 15–16-vuotiaalle iittiläiselle, joka on täyttänyt ennen työn aloittamista 15 vuotta, eikä ole täyttänyt 17 vuotta ennen työsuhteen päättymistä. Tarkoituksena on, että nuori etsii kesätyön itse.

Kesätyöpaikka tulee olla Iittiin rekisteröity yritys tai yhdistys, mutta työnantajan toimipiste, jossa nuori työskentelee voi kuitenkin sijaita myös muiden kuntien alueella.

Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä lomakkeella, jonka nuori täyttää kunnan verkkosivuilla itse. Setelin hakuaika 4.3.-30.4.2024.

Lue lisää kesätyösetelistä ja myöntämisehdoista >>

Lisäksi kunta myöntää tukea iittiläisille yrityksille ja yhdistyksille, jotka työllistävät 17–29-vuotiaita iittiläisiä nuoria, koululaisia, opiskelijoita tai koulunsa päättäneitä nuoria. Lue lisää nuorten kesätyöllistämiseen tarkoituksesta kunnan tuesta >>

Nuorten kesätyötreffit 5.3.

Nuorten kesätyötreffit järjestetään 5.3. klo 16–18.30 lukiolla (Anttilantie 2, 47400 Kausala).
Kesätyötreffien etkot klo 14.30–15.45 Aikalisässä (Kauppakatu 16, 47400 Kausala).

Kesätyötreffeillä pääsee tutustumaan kesätyöntekijöitä etsiviin työnantajiin sekä kesäntyöpaikkoihin. Paikalla on tavattavissa sekä yritysten että yhdistysten edustajia eri toimialoilta. CV kannattaa ottaa mukaan tapahtumaan – kesätyöonni voi potkaista jo tapahtumassa. Lisäksi kunnan henkilöstöä on paikalla kertomassa kunnan kesätyöpaikoista ja auttamassa kesätyösetelihakemuksen täyttämisessä.

Haku kunnan kesätyöihin avautuu 6.3.

Vuoden 2024 kunnan tarjoamat kesätyöt ovat haettavissa 6.3. alkaen Kuntarekryssä. Kunta työllistää kaksitoista 15–17-vuotiasta nuorta kahden viikon mittaisiin kesätöihin kunnan eri toimipisteisiin. Kunnan kesätyöt sijoittuvat kesä-heinäkuulle. Työt ovat monipuolisia ja pitävät sisällään kiinteistönhuollon ja ulkoalueiden hoidon avustavia tehtäviä, kuten nurmikon leikkausta, kitkemistä ja liikuntakentän hoitoa. Lisäksi kesätyöpaikkoja on avoinna kirjastolla, nuorisopalveluissa ja varhaiskasvatuksessa avustavissa tehtävissä. Kirjastolla työ sisältää mm. hyllyttämistä ja asiakaspalvelutehtäviä, nuorisotila Nuokulla työssä osallistutaan Nuokun ja kerhojen toimintaan sekä varhaiskasvatuksen tehtävissä osallistutaan päiväkotien päivittäisiin avustaviin tehtäviin ja lasten kanssa leikkimiseen.

Työaika kesätöissä on 30 h/viikko (KVTES), ja kesätyöjaksolta maksetaan palkkaa 360 €.

Kesätyöpaikkoja haetaan täyttämällä hakemus Kuntarekryssä. Kesätyöpaikat ovat haettavissa 6.3.-21.4.2024 välisenä aikana.

Lisätietoja asiasta antaa

Tanja Tuomi
Työllisyyskoordinaattori
Tiina Salminen
Työnsuunnittelija, työllisyydenhoito

Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita