Voimassa olevat kalastuslupaohjeet

25.04.2018 08:43

Kategoria: Vapaa-aika

Onkiminen, pilkkiminen ja silakanlitkaus ovat jokamiehenoikeuksia ja täten vapaita kaikista maksuista. Poikkeuksen muodostavat kalastuskilpailut ja muut erityiset kalapaikat joissa kalastus on järjestetty kaupallisesti. Erityisiä kalapaikkoja ovat esimerkiksi kirjolohen onkipaikat ja muut erityiskalavedet joissa on sallittua kalastaa vain maksua vastaan. Tarpeitasi vastaavan kalastuspaikan löydät kymenlaakson kalapaikat sivustolta. Myös osakaskunnat myöntävät erilaisia maksullisia kalastuslupia vesialueilleen. Kymenlaaksolaisten osakaskuntien yhteystiedot löytyvät täältä.
  

Kalastonhoitomaksu vuonna 2018

Vuoden 2016 alusta voimaan tulleen uuden kalastuslain nojalla 18-64-vuotiaat kalastajat maksavat kalastonhoitomaksun. Maksu ei koske pilkkijöitä, mato-onkijoita tai silakkalitkalla kalastavia.

Vapakalastajat voivat kalastonhoitomaksun maksettuaan kalastaa yhdellä vavalla koko maassa kaikilla niillä alueilla, joilla ennen on saanut kalastaa läänikohtaisilla maksuilla. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta kalastamaan vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla tai ELY-keskusten määräämillä kieltoalueilla.

Muut kalastajat maksavat kalastonhoitomaksun ja sen lisäksi vesialueen omistajan luvan, kuten tähänkin saakka. Tämä koskee muun muassa pyydyskalastusta ja vetouistelua usealla vavalla.

Kalastonhoitomaksu vuonna 2018:
45 €/vuosi
15 €/7 vrk
6 €/vuorokausi. 

Näin maksat kalastonhoitomaksusi

Kalastonhoitomaksun voi maksaa netissä (eraluvat.fi), puhelimitse (palvelunumero 020 69 2424), Metsähallituksen palvelupisteissä tai R-kioskeissa.
Uuden lain mukaan kaikki kalastonhoitomaksun maksavat kalastajat rekisteröityvät kalastonhoitomaksurekisteriin. Rekisteröinnin yhteydessä kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Tietoa käytetään kalavesien ja -kantojen hoidossa. Rekisteröitymisen vuoksi ei maksua voi enää suorittaa suoraan tilisiirtona.

1. Eräluvat-verkkokauppa
Kirjaudu www.eraluvat.fi sivustolla verkkokauppaan, rekisteröidy ja lunasta kalastonhoitomaksusi. Tositteen voi tulostaa tai tallentaa esimerkiksi mobiililaitteelle.

2. Palvelunumero 020 69 2424 (arkisin 8-16)
Soita palvelunumeroon ja rekisteröidy. Saat postitse maksutositteen, jolla voit maksaa kalastonhoitomaksun. Säilytä kuitti maksusta.

3. Palvelupiste
Kalastonhoitomaksun ja rekisteröitymisen voi suorittaa Metsähallituksen luontokeskuksissa. Palvelupisteestä saat heti mukaasi tositteen kalastonhoitomaksun suorittamisesta.

4. R-Kioskit, voit helposti maksaa kalastonhoitomaksun missä tahansa R-Kioskissa ja samalla rekisteröityä.

Huomioi
- Kuitti kalastonhoitomaksun suorittamisesta tulee olla aina mukana kalastaessa.
- Ikään perustuvan kalastusoikeuden todistamiseksi on suositeltavaa pitää kalastettaessa mukana henkilöllisyystodistusta.
- Kalatonhoitomaksu koskee kalastusta koko Suomessa, paitsi Ahvenanmaalla.

Lisäksi valtion kalastusmaksut voi maksaa muutamien sopimuspalveluiden kautta, kuten R-kioskeissa.

Muista vaihtoehdoista saat lisätietoja ERÄLUVAT.fi

Lisätietoa kalastusmaksuista: Kymenlaakson kalatalouskeskus ry, Martti Puska 040-568 0951, Kalatalouden keskusliitto (09) 6844590 

HYÖDYLLISIÄ LINKKEJÄ:

www.kymenlaaksonkalatalouskeskus.fi

www.ahven.net

www.mmm.fi

www.vakapi.com/

 

KYMENLAAKSON KALAPAIKAT NETISSÄ

www.kymenlaaksonkalatalouskeskus.fi/kalapaikat/kymenlaakso 

KYMENLAAKSON KALASTUSALUEIDEN RAJOITUS JA KIELTOPÄÄTÖKSET

http://www.kymenlaaksonkalatalouskeskus.fi/kalastusalueet.html

https://www.kalastusrajoitus.fi/#/kalastusrajoitus

Kalastus