Virpin Keittiö Oy

Virpin Keittiössä maistuvat paikalliset raaka-aineet ja luonnontuotteet.

Virpin Keittiö Oy on perustettu vuonna 2018 ja sen toimialana on einesten ja valmisruokien valmistus. Yrittäjä Virpi Petäjämäki valmistaa ruokaa useisiin myyntipaikkoihin ja ostoksia voi käydä tekemässä myös Keittiön omasta myymälästä. Virpi kehittelee jatkuvasti uusia tuotteita asiakkaiden iloksi.

Lisäksi yrityksellä on pitopalvelua juhliin ja erilaisiin tapahtumiin. Virpi järjestää villiyrittikursseja ja valmistaa itse luonnonkosmetiikkaa. Hänet voi saada myös avuksi juhliin kotikokiksi.

Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset valitsivat Virpin Keittiön vuonna 2019 Kymenlaakson Maistuvaksi maaseutuyritykseksi.


Miten arvioitte Iitin kunnan alueellista kilpailukykyä ja elinvoimaa yrityksenne sijainnin näkökulmasta?

”Yritykseni sijaitsee aivan valtatie 12 tuntumassa ja on todellakin lisännyt elinvoimaa yrityksessäni. Näkyvä keskeinen sijainti on erittäin tärkeä asia yritykselleni”

Hyödynnättekö liiketoiminnassanne alueellisia verkostoja tai kumppanuuksissa muiden alueen yrittäjien kanssa?                                                                                                                                               

”Minulla on hyvät verkostot alueen muiden yritysten kanssa. Sekä saman alan, kun itselläni on ja myös muiden alojen yrittäjien kanssa, jotka tukevat toinen toistensa toimintaa. Yhteistyötä tehdään myös seurakunnan ja eri yhdistysten kanssa”

Kuinka tärkeänä liiketoimintanne kannalta pidätte Iitin kunnan alueella valmistuvia KymiRing ja Kimolan kanava hankkeita?

”KymiRing hankkeessa olen ollut mukana jo reilut kolme vuotta, kun heiltä päin otettiin yhteyttä ja kysyttiin että tekisinkö heille cateringia pakallisena iittiläisenä yrityksenä. Kimolan Kanavahanke on myös lähellä sydäntäni koska olen kimolasta kanavan varrelta kotoisin. Uskon että kanavahanke tuo myös paljon töitä tulevaisuudessa erilaisille palveluntarjoajille”

Onko yrityksille tärkeät viranomaisyhteydet, tekniset- lupa- ja elinkeinopalvelut mielestänne hyvin saatavilla ja onko niistä tiedottaminen ollut riittävää?

” Rakennusvaiheessa kaikki lupa-asiat sujuivat mielestäni erittäin hyvin. Kaikki palvelut sai niin sanotusti samalta luukulta. Pienen kylän etu on, ettei tarvitse suuremmin varailla tapaamisaikoja eri viranomaisten kanssa monen kuukauden ajan. Rakennus saatiin pystyyn ja toiminta käyttöön tontin ostosta alkaen alle vuodessa! Lupa-asioissa valitusajat ovat mielestäni liian pitkiä”

Mahdollistaako toimintanne nykyinen sijoituspaikka yrityksen kasvun tulevina vuosina?

” Valtatien läheisyys ja keskeinen sijainti ovat mielestäni hyviä lähtökohtia yritykseni kasvuun tulevina vuosina.”

Miten arvioitte työvoiman saatavuutta alueella ja toimiiko yhteistyö alueen ammatillisen opetuksen kanssa riittävästi?

” Minulla on jo verkostot sekä Lahden että Kouvolan ammatillisiin oppilaitoksiin, josta on ollutkin useita harjoittelijoita yrityksessäni. Työvoimaa ei ole tarvinnut lähteä pahemmin mistään etsimään, kun aktiiviset alan ihmiset ottavat hyvin hanakasti yhteyttä.”

Toteutuuko Iitissä asumiseen, päivähoitoon, varhaiskasvatukseen, kouluihin ja vapaa-aikaan liittyvät palvelut haluamallanne tavalla?

”En käytä pahemmin mitään kyseisiä palveluja mutta, työntekijäni puolesta vastaan (jolla on 10 vuotias poika), että kaikki palvelut toimivat hyvin kunnassa.”

Katso myös