Tiedote iittiläisille yrityksille: Kustannustuen ja sulkemiskorvauksen hakuajat

12.08.2021 09:02

Kategoria: Yrittäminen

Kustannustuki

Kustannustuki ajalta 1.3.-31.5. haettavissa Valtiokonttorista 17.8. alkaen

Yritysten kustannustuen neljäs hakukierros alkaa 17.8. ja päättyy 30.9. Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.3. -31.5.2021) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Myös liiketoimintaa harjoittavat säätiöt ja yhdistykset voivat saada kustannustukea.

Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan ja sitä maksetaan vähintään 2000 euroa, vaikka yrityksen tuki olisi laskennallisesti jäänyt alle kyseisen summan. Näin tukea voivat edelleen saada aiempaa useammat pienyritykset ja yksinyrittäjät, jos muut tukiehdot täyttyvät.

Tietoa kustannustuen hakemisesta ja ehdoista on tarjolla perjantaina 13.8. klo 11-12 kaikille avoimessa Valtiokonttorin Näin haet kustannustukea -webinaarissa. Webinaariin voi liittyä ilman ennakkoilmoittautumista ja mikäli aika ei sovi, sen voi katsoa myöhemmin tallenteena. 

Lisätiedot ja linkki webinaariin: Valtiokonttorin verkkosivuilla

Sulkemiskorvaus

Alle 50 henkeä työllistävien yritysten sulkemiskorvaus haettavissa 31.8. klo 16.15 asti
Yritys voi saada sulkemiskorvausta, kun sen toimitilat on suljettu tilapäisesti asiakkailta lain määräyksen tai viranomaisen päätöksen mukaisesti. Sulkemiskorvaus koskee ravintoloita ja muita ravitsemisyrityksiä sekä esimerkiksi liikunta- ja urheilutiloja, kuntosaleja, kylpylöitä ja sisäleikkipuistoja.

Lisätiedot: Valtiokonttorin verkkosivuilla

kuvituskuva