Ruokamaisemissa - Makumatka Pohjois-Kymenlaaksoon ja Iittiin

05.07.2021 09:19

Kategoria: Vapaa-aika

kuvituskuva ruokamaisemissa otsikko, teksitivastine seuraava lause

Makumatkalle ruokamaisemiin

Pohjoiseen Kymenlaaksoon ja Iittiin on koottu ruokakulttuuriin pohjautuva reitti, jonka voi tehdä tutustumalla kohteisiin paikan päällä tai virtuaalisesti netissä. Mukana on jo 70 alueen ruokatoimijaa, kylää ja maisemakohdetta. Tarjonta täydentyy edelleen, sitä mukaa kun uusia toimijoita liittyy mukaan reitin tarjontaan.

Mukana olevat kohteet avautuvat netissä karttapohjalle kootulla Citynomadi.fi -sivustolla, jossa matkailijan on helppo tutustua ruokaperinteeseen, historiaan ja tarinoihin. Mobiililaitteisiin Nomadi-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista. Makumatkan esittelyvideo löytyy YouTubesta.

Maa- ja kotitalousnaisten maisema-asiantuntija Katriina Koski, ProAgria Etelä-Suomi ry, kertoo hankkeen tavoitteena olevan tuoda esille monipuolista tarjontaa ja saada lisää matkailijoita alueella olevien palveluiden käyttäjiksi. – Tarinat ovat keskeisessä roolissa Ruokamaisemissa -makumatkalla. Ne antavat syvyyttä reitillä oleville kohteille ja vahvistavat matkailijan kokemusta vaikkapa jossakin maisemakohteessa. Tarinat liittyvät usein ruokaan ja perinteisiin, joten niistä muodostui luonteva side makumatkan eri ulottuvuuksien välille. Tarinat ovat tärkeä osa myös alueella olevien ruokatoimijoiden elämässä. Niiden avulla palvelut ja tuotteet pystyvät erottautumaan ja jäämään kuluttajien mieleen. Reitiltä löytyy loistavia tarinoita ja tarinankertojia, jotka esimerkillään osoittavat miten hyvin tarinallistaminen sopii myös nykypäivään.

kuvituskuva; ruokamaisemissa kartta

Tällä hetkellä Ruokamaisemissa-makumatkalla on 70 eri kohdetta, joista löytyy tietoja Citynomadi-sivustolta ja mobiililaitteiden Nomadi-sovelluksesta.

Reitistö on osa Ruokaelämyksiä ja tarinoita tutuksi -hanketta, jonka rahoittajana ovat Pohjois-Kymen Kasvu ry ja Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

kuvituskuva-ruokamaisemissa

kuvituskuvana kartta