Päijät-Sote tiedottaa: Epidemiatilanteen huonontuminen vaikuttaa pysähtyneen – kevennyksiä rajoituksiin joudutaan vielä odottamaan

17.05.2021 15:12

Kategoria: Terveyspalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä kokoontui tänään arvioimaan alueen koronatilannetta ja sairaalahoidon kuormitusta. Alueemme koronatilanteen huonontuminen vaikuttaa pysähtyneen, mutta tilanne ei ole vielä alkanut parantua. Sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä on pysynyt poikkeuksellisen korkealla tasolla. Viime viikolla sairaalahoitoon otettiin 12 koronaa sairastavaa potilasta. Kahden viikon sisään peräti seitsemän tehohoitoa tarvinnutta koronapotilasta on siirretty yliopistosairaaloihin. Vältettävissä olevia tartuntoja tulee runsaasti tuttavien ja sukulaisten tapaamisista. 

Kokoontumisrajoituksia ei vielä voida toukokuussa keventää epidemiatilanteen ollessa vielä selvästi leviämisvaiheessa. Koronayhteistyöryhmä suosittelee Aluehallintovirastolle, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kokoontumisraja nousee kuudesta kymmeneen henkilöön kesäkuun alusta. Kesäkuun alussa on tarkoitus antaa suositus kesäkuun loppupuolen rajoituksista. 

Koulujen ylioppilasjuhlat voidaan järjestää kouluissa siten, että juhlissa tehdään tarvittavat porrastukset ja myös muut terveysturvallisuuden näkökulmat huomioidaan. Yleisöä juhliin ei voida ottaa, mutta koulut voivat järjestää juhlista esimerkiksi striimauksen kotona katsottavaksi. 

Tilanteen parantamiseksi ja kesän jälkipuolen saamiseksi mahdollisimman normaali toivomme kaikkien jaksavan noudattaa voimassa olevia rajoituksia. Perhekunnan ulkopuolisia tapaamisia tulee välttää edelleen. 

Koronayhteistyöryhmä seuraa epidemian ja sairaalahoidon tilannetta viikoittain.  

Lisätietoja: 
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150 
infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455 

kuvituskuva