Päijät-Hämeen liiton asukaskyselykiertue – kerro millaista on hyvä arki

28.06.2021 07:36

Kategoria: Asuminen ja ympäristö

Päijät-Hämeen liitto kerää kesän aikana tietoa siitä, millainen on tulevaisuuden Päijät-Häme. Mitä toivotaan, että täällä on hyvä ja turvallista asua, opiskella, tehdä työtä ja yrittää. Kokoamme tietoa kahdella kyselyllä, joista toinen on asukkaille ja lomalaisille, toinen elinkeinoelämälle.

Vaikuta suunnitteluun – vastaa asukaskyselyyn
Asukkaat ja kunnassa aikaa viettävät tuntevat alueen, paikalliset palvelut ja arkipäivän toiminnot parhaiten. Mutta millaista on asuminen Päijät-Hämeessä tulevaisuudessa? Mille alueille sijoittuvat vapaa-ajan viettopaikat? Entä palvelut? Miten kunnissa tullaan liikkumaan?

Millaisia Päijät-Hämeen kunnat ovat kotikuntina, lomakuntina tai matkailukohteina?
Keräämme laajasti tietoa Päijät-Hämeen asukkailta tulevaisuuspainotteisesti muun muassa asumismuodosta, työnteosta ja liikkumisesta alueella. Haemme tietoa kaiken ikäisiltä ihmisiltä.  Etsimme paikkaan sidottuja ehdotuksia ja kommentteja kohderyhmältä. Lisäksi mietimme Lahden kaupunkiseudun imagoa ja pyydämme siihen kommentteja.

Näitä vastaajien näkemyksiä hyödynnämme Lahden kaupunkiseutusuunnitelman ja Päijät-Hämeen rakennemallin valmistelussa ja tavoitteiden määrittelyssä.

Kohderyhmänä ovat asukkaat, vapaa-ajan asukkaat ja matkailijat.

Vastaa kyselyyn verkossa tai haastattelussa
Kysely on avoinna 22.8.2021 saakka. Lisäksi heinäkuussa kunnissa haastatellaan asukkaita ja lomalaisia yhtenä päivänä kussakin kunnassa.  Voit siis vastata tähän kyselyyn joko verkossa tai paikan päällä kunnissa.

Linkki kyselyyn:
https://new.maptionnaire.com/q/92zs8x369res


Päijät-Hämeen liiton kesätyöntekijät ja LAB:n palvelumuotoilun opiskelijat Aadaliina Järn ja Outi Wright tapaavat ihmisiä kuntakäynneillä matkailuinfoissa, toreilla, paikallisten kauppojen ja huoltoasemien edustoilla sekä yleisesti keskusta-/virkistysalueilla. He ovat tavattavissa tiistaina 6.7. Kausalassa Tiistaimarkkinoilla.

Asukaskyselykiertue uutiskuva