Kesäasukkaille

Iitti on aktiivinen loma-asumiskunta, onhan mökkiläisiä – lomailijoita – täällä jo reilu 2 600. Kesäisin useiden kylien väkiluku tuplaantuu, kun mökkeilijät valtaavat Kymijoen ja Urajärven rannat. Täältä löydät kootusti vinkit mukavaan oleiluun sekä tärkeät tiedot asioiden hoitamiseen. Asettaudu riippukeinuun, laiturin nokkaan tai mökin tupaan, nauti kesästä ja tutustu ja tutki lisää!

Kunnanjohtajan tervehdys

Hyvät kesäasukkaat,

On suuri ilo toivottaa teidät tervetulleeksi Iitin kuntaan nauttimaan kesästä 2023 ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Kesäkauden aikana Iitti täyttyy monen paljon vapaa-ajanasuntoja omaavan kunnan tavoin elämästä ja vilinästä, kun ihmiset saapuvat nauttimaan luonnon kauneudesta, Kymijoesta järvialueineen ja ansaitun loman vapaudesta. Moni myös siirtyy kesäksi työskentelemään etänä vapaa-ajanasunnolta käsin ja vaihtaa näin astetta rennompaan elämänmenoon kesäksi.

Lue kunnanjohtajan tervehdys

Suunnitteletko rakentamista?

Mökkeilyyn kuuluu perinteisesti pienemmät ja isommatkin rakennusprojektit. Tiesitkö, että lähes kaikkeen rakentamiseen tarvitaan rakennuslupa tai muu viranomaisen hyväksyntä. Rakentamista tai muita toimenpiteitä vapaa-ajanasuntotontille suunniteltaessa on ensiksi hyvä ottaa yhteys kunnan rakennustarkastajaan. Suunnitelmien sujumisen kannalta on tärkeää selvittää tontin rakentamisoikeuden määrä sekä alueen ja rakennuksen soveltuvuus muutokseen.

Katso lisää rakentamisen luvista

Toimiva jätehuolto osana viihtyisyyttä

Jokaisen asuinkiinteistön, myös vapaa-ajanasunnon, tulee liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Jokaisella omakotitalolla ja vapaa-ajan asunnolla on oltava astia loppujätteelle. Astia voi olla oma tai naapureiden kanssa yhteinen eli jätekimppa.

Iitissä jätehuollosta vastaa Kymenlaakson Jäte, ja jätehuoltoviranomaisena toimii Kymen jätelautakunta.

Katso lisää jätehuollosta

Kesäharrastus golfin parissa

Iitin kunta tarjoaa tänäkin kesänä ilmaisen alkeiskurssin kaikille iittiläisille kuntalaisille sekä vakituisille kesäasukkaille! Kunta tukee kuntalaisten hyvinvointia tarjoamalla yhteistyössä Iitti Golfin kanssa golfin alkeiskursseja. Yhteistyönä järjestettävät alkeiskurssit ovat maksuttomia kaikille kuntalaisille ja kesäasukkaille.

Kunnanjohtajan tervehdys

Valokuvassa Jarkko Salonen, kunnanjohtaja.

Hyvät kesäasukkaat,

On suuri ilo toivottaa teidät tervetulleeksi Iitin kuntaan nauttimaan kesästä 2023 ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Kesäkauden aikana Iitti täyttyy monen paljon vapaa-ajanasuntoja omaavan kunnan tavoin elämästä ja vilinästä, kun ihmiset saapuvat nauttimaan luonnon kauneudesta, Kymijoesta järvialueineen ja ansaitun loman vapaudesta. Moni myös siirtyy kesäksi työskentelemään etänä vapaa-ajanasunnolta käsin ja vaihtaa näin astetta rennompaan elämänmenoon kesäksi.

Kunta on valmistautunut kesäkauteen monipuolisesti ja haluamme tarjota teille parhaita mahdollisia kokemuksia yhdessä paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa. Alueemme on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, hienoja ravintoloita ja monipuolisia nähtävyyksiä, jotka kaikki ovat lähellä teitä. Esittelemme näitä matkailuoppaassamme, jota on saatavilla eri pisteissä ympäri Iittiä. Tietoa löytyy myös näiden verkkosivujen kautta.

Muutamia nostoja mainitakseni voitte tutustua Iitin upeaan luontoon esimerkiksi retkeilemällä Hiidenvuorella, nauttimalla pyöräilystä eri reiteillä maastosta sorateille tai veneilemällä vesistöillä Kimolan kanavan kautta aina Päijänteelle asti.

Kunnan palvelut ovat yhtäläisesti myös vapaa-ajanasukkaiden käytössä. Tervetuloa käyttämään muun muassa uimapaikkojamme, lenkkipolkuja ja Ravilinnan uudistettuja tennis- ja padel-kenttiä. Lasten osalta Eerolantien liikunta- ja perhepuisto on saavuttanut myös suuren suosion lasten ja nuorten keskuudessa.

Toivon, että katselette Iittiä myös sillä silmällä, voisiko vapaa-ajan asunnosta tulla vakituinen asuinpaikkanne tulevaisuudessa. Pyrimme kunnassa luomaan tälle edellytyksiä ja muun muassa tavoitteena on tämän vuoden aikana saada Etelä-Iitissä ja Vuolenkosken alueella liikkeelle hankkeet nopeiden kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamiseksi. Alkusyksystä kunnan verkkosivut uudistuvat palvelu- ja asiakaslähtöisemmiksi ja haluamme jatkossa tiedottaa myös vapaa-ajan asukkaitamme entistä paremmin erilaisista tavoista nauttia Iitin tarjoamista mahdollisuuksista.

Toivon, että täällä kanssamme viettämänne aika auttaa teitä lataamaan akkuja ennen syksyn ja talven tuloa. Toivotan teille kaikille ihanaa kesää 2023!

Jarkko Salonen
Iitin kunnanjohtaja

Tärkeät linkit terveydenhuoltoon

Päijät-Hämeen hyvinvointialue järjestää päijäthämäläisten julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, pelastustoimen palvelut sekä koulukuraattorien ja koulupsykologien palvelut. 1.1.2023 alkaen.

Iitin sote-keskus on perustason sote-keskus, jonka palveluja täydentävät lähimmät laajan palvelun sote-keskukset. Iitin sote-keskuksen asiakkaiden käytössä on digiklinikka. Asioinnissa toivotaan käytettävän ensisijaisesti Digiklinikkaa. Sen kautta pääsee nopeasti hoitoon ilman ajanvarausta. Iitin sotekeskuksen verkkosivuilta löydät yhteystiedot mm. päivystykseen, hammashoitoon ja laboratoriopalveluihin.


Jaa sivu eteenpäin