LC Kausala järjestää yhdessä Iitin kirjaston kanssa taidehuutokaupan nuorten mielenterveystyön tukemiseksi

25.03.2021 09:04

Kategoria: Kulttuuri

LC Kausala järjestää yhdessä Iitin kirjaston kanssa taidehuutokaupan. Saadut tulot ohjataan nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

LC Kausalan korona-ajan hyväntekeväisyystempaus

LC Kausala myy nettihuutokauppa Huuto.netin kautta kaksi lahjoituksena saamaansa taideteosta huhtikuun 2021 aikana. Iittiläiset taiteilijat, Vilmalotta Olivia Schafhauser ja Sakari Nyström haluavat lahjoituksillaan tukea iittiläisten lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Huutokaupasta saatava tuotto lahjoitetaan Iitin koulukuraattorille, jolla hän voi hankkia tarvittavaa välineistöä laadukkaaseen työskentelyyn iittiläisten lasten ja nuorten kanssa. Iitin koulukuraattorilla ja psykologilla on suuri vastuu nuorten ohjaamisesta arjen haasteissa sekä auttamisessa muiden tarvittavien palveluiden piiriin. Iitissä ei ole tarjolla nuortenpsykiatrian poliklinikkaa vaan nuorten on käytävä Lahdessa poliklinikkakäynneillä ja psykiatrian vastaanotolla.

Kumpaakin taide-esinettä pääsee huutamaan 17.4. klo 6.00 alkaen - 29.4. klo 23.59 saakka. Molemmat taide-esineet ovat nähtävänä Iitin kunnankirjastossa huutokaupan loppuun saakka. Tarjouksen voi jättää vain Huuto.netin kautta.

 ”Avoin rakkaudelle”

Kuvataiteilija Vilmalotta Olivia Schafhauserin maalaama ja huutokauppaan lahjoittama taulu ”Avoin rakkaudelle” on kooltaan 80 cm x 80 cm öljy- ja akryylityö kankaalle. Taulun lähtöhinnaksi on määritelty 1000 €. - Schafhauserilla on kesällä 2021 näyttely taidekeskus Taarastissa, Nastolassa jossa esillä laajempi kattaus Schafhauserin töitä.

Linkki nettihuutokauppaan:

https://www.huuto.net/kohteet/vilmalotta-olivia-schafhauser-avoin-rakkaudelle/539664632?ref=hm_add


”Linjat”

Sakari Nyström lahjoittaa hyväntekeväisyys-huutokauppaan taitelijaisänsä, Osmi Nyströmin valaman pronssipatsaan ”Linjat”. Patsas on noin 30 cm korkea ja istutettu graniittikuutioon. Patsaan lähtöhinnaksi on määritelty 200 €. Työn kipsivalu on sijoitettu Iitin kunnanviraston aluaan.

Linkki nettihuutokauppaan:

https://www.huuto.net/kohteet/osmi-nystrom-linjat-pronssipatsas/539665957?ref=hm_add

Valokuva hyväntekeväisyys huutokaupan teoksesta "Linjat". Taiteilija Osmi Nyström