Kolmatta koronarokotusta suositellaan 60 vuotta täyttäneille – aikoja ei vielä varattavissa

21.10.2021 08:50

Kategoria: Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut

Päijät-Sote tarjoaa kolmannen koronarokoteannoksen 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2. Aikoja ei vielä ole varattavissa, mutta ajanvaraus tulee mahdolliseksi ensi viikolla. Kolmas rokotus annetaan aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta, ja tämä kuuden kuukauden annosväli täyttyy lähiviikkoina pienellä osalla toisen rokoteannoksen saaneita. Ajanvarauksen alkamisesta tiedotetaan erikseen tällä viikolla. 

Kolmas rokotuskierros toteutetaan siten, ettei se hidasta 1. ja 2. annosten rokotustahtia.  
Kolmas annos parantaa yllä mainittujen ryhmien heikentynyttä suojaa sekä tartunnalta että vakavalta koronavirustaudilta. Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samaa valmistetta kuin toinen rokoteannos, ellei sille ole lääketieteellistä estettä. 
 
Myös niille iäkkäille ja vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville, jotka ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet yhden annoksen koronarokotetta, suositellaan tehosteena toista rokoteannosta. Toisen rokoteannoksen voi antaa aikaisintaan kuusi kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, sen mukaan kumpi on ollut viimeisin. 
 
Koronataudin riskiryhmät löytyvät THL:n sivuilta
 
Päijät-Soten alueella aloitettiin syyskuun lopulla kolmansien rokoteannosten antaminen vakavasti immuunipuutteisille ja henkilöille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen rokotteen 3–4 viikon annosvälillä. 
 
Lisätietoja:  
tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

kuvituskuvana Päijät-Soten logo