Ilmoittaudu mukaan Iitin kunnan verkkosivu-uudistuksen käyttäjäraatiin

14.11.2022 13:22

Kategoria: Info, asiointi, päätöksenteko ja hallinto

Iitin kunnan verkkosivuja suunnitellaan uudistettavaksi vuoden 2023 aikana. Verkkosivu-uudistuksen tavoitteena on tehdä verkkosivuista entistä helppokäyttöisemmät ja saavutettavammat sekä helpottaa tiedon löydettävyyttä.

Tarve verkkosivujen uudistukselle on noussut esille verkkosivuilla mobiililaitteilla vierailevien käyttäjien lisääntyessä ja verkkosivuista saadun ja verkkosivujen käyttäjäkyselyllä kerätyn palautteen kautta. Uudistuksen päämääränä on tehdä Iitin kunnan verkkosivuista entistä paremmin kuntalaisia, kesäasukkaita, matkailijoita ja yhdistyksiä ja yrityksiä palvelevat. Uudistuksessa panostetaan myös digipalvelulain saavutettavuusvaatimuksiin sekä evästeasetuksiin.

Uudistus tehdään yhdessä – ilmoittaudu mukaan käyttäjäraatiin

Iitin kunnan verkkosivut, www.iitti.fi, on yksi keskeisimmistä kunnan tiedotuskanavista ja tiedonlähde antamaan tietoa kunnan palveluista, päätöksenteosta ja asioinnista. Neuvontaa ja asiakaspalvelua hoidetaan henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi myös verkkosivujen kautta. Verkkosivujen päätehtävänä on tarjota ajantasaista ja oikeaa tietoa kunnan ajankohtaisista asioista, toiminnasta ja järjestämistä palveluista.

Verkkosivu-uudistus tehdään käyttäjiä kuullen järjestämällä kolme työpajaa, joihin toivomme käyttäjäraatiin osallistuvan eri käyttäjäryhmistä koostuvia henkilöitä. Työpajojen käyttäjäraatien avulla toivotaan mahdollisimman monipuolisesti eri ikäisten sekä yhdistysten ja yritysten edustajien näkemyksiä koskien Iitin kunnan verkkosivujen käytettävyyttä ja tiedon löydettävyyttä.

Työpajoja järjestetään kolme keskiviikkona 30.11.:

  • nuorten työpaja lukion auditoriossa klo 14 alkaen.
  • työikäisille ja ikäihmisille suunnattu työpaja valtuustosalissa klo 16.30 alkaen
  • yhdistyksille ja yrityksille suunnatut työpajat valtuustosalissa klo 17.30 alkaen.

Ilmoittautuminen käyttäjäraatiin

Mihin Sinä hyödynnät Iitin kunnan verkkosivuja? Mitä Sinä toivoisit verkkosivu-uudistukselta? Ilmoittaudu mukaan verkkosivu-uudistuksen työpajojen käyttäjäraatiin perjantaihin 25.11. klo 15 mennessä: jenna.ahola@iitti.fi / puh. 040 483 3995. Yhteen työpajaan mahtuu noin kymmenen ilmoittautunutta.

Työpajojen havaintoja ja tuloksia käytetään uusien verkkosivujen suunnittelutyössä ja konseptoinnissa. Työpajat järjestää Iitin kunta ja Valu Digital.

Lisätietoja verkkosivu-uudistuksesta:

Tuomas Rimpiläinen,
hallinto- ja talousjohtaja,
Iitin kunta
tuomas.rimpilainen@iitti.fi
Puh. 040 481 8401

Jenna Ahola,
markkinointi- ja tiedotussihteeri,
Iitin kunta
jenna.ahola@iitti.fi
Puh. 0404 833 995

kuvituskuva.