Iitin kunta kiittää Jyrki Venemiestä sankarivainajien eteen tehdystä ansiokkaasta ja tärkeästä työstä

06.12.2021 08:00

Kategoria: Kulttuuri

Iitin kunta kiittää Jyrki Venemiestä sankarivainajien eteen tehdystä ansiokkaasta ja tärkeästä työstä. Kiitoksen esitti Iitin kunnan ja kuntalaisten puolesta kunnanjohtaja Jarkko Salonen. Muistamisesta teki merkittävän se, että esitys muistamisesta on tullut useammilta kuntalaisilta.

Kiitospuheessaan Salonen osoittaa kiitollisuuden merkittävää kotiseututyötä kohtaan, ja kertoo sankarivainajien saattamisen kotipitäjään olleen sota-ajasta lähtien suomalainen erikoisuus ja sellainen asia, josta voidaan maailman mittakaavassakin olla ylpeitä. 

Hienoa, että intoa ja tahtoa ja yhteistyötä riittää siihen edelleen, vaikka ne olosuhteet nykyisin löytää on niin vaikeat. – Jarkko Salonen.


Kuvassa vasemmalta: Venla Venemies, Jyrki Venemies, Jarkko Salonen.

Tunnustuksena Jarkko Salonen luovutti Iitin kunnan pöytästandardin sekä 500 euron arvoisen lahjoituksen työn tukemiseen. Tunnustus oli määrä jakaa Iitin kunnan itsenäisyyspäivän juhlatilaisuudessa. Maanlaajuisesti ja alueellisesti viime päivinä huonontuneen koronatilanteen ja koronapassisäätelyn vuoksi itsenäisyyspäivän juhlatilallisuus jouduttiin tänä vuonna perumaan.  

On meidän jokaisen velvollisuus tietää ja ymmärtää minkälaisen hinnan Suomen kansa maksoi vapaudestamme 1939–1945 käydyissä sodissa, sekä kotirintamalla että taistelutantereilla. Iittiläisten sotilaiden tiet ja tarinat tulee kertoa myös nuoremmille sukupolville. Mikäli et tiedä, miten pääsisi alkuun niin kannattaa tilata isän, isoisän, isosedän tai isoenon kantakortti kansallisarkistosta. Suurin osa löytyy jo nettiin ladattuna, kertoo Jyrki Venemies.

On useita eri tapoja kunnioittaa ja muistaa sodat kokenutta sukupolvea. Minä olen saanut mahdollisuuden osallistua kentälle jääneiden etsintöjen tukemiseen. Työtä on vielä jäljellä; Punnuksessa lepää vielä lähes 20 iittiläistä sotilasta, Ihantalassa 2. Kaikkia heitä ei kuitenkaan voida koskaan löytää. Kiitos tästä huomionosoituksesta. – Jyrki Venemies.

Lisätietoja:
Jarkko Salonen
kunnanjohtaja
jarkko.salonen@iitti.fi
040 726 2990

Kuvassa vasemmalta: Venla Venemies, Jyrki Venemies, Jarkko Salonen.