Ympäristöviikolle kerätään tapahtumia ja tempauksia

Päijät-Hämeen Ympäristöviikkoa vietetään jo 28. kerran 20.5.-5.6.2024, tänä vuonna teemalla Muuttuva ilmasto. Ympäristöviikolla kuka tahansa voi järjestää ympäristöaiheisen tapahtuman tai tempauksen, kuten luontoretken, kierrätys- tai siivoustapahtuman, luennon tai vaikkapa avoimien ovien päivän, jossa voi kertoa kiinnostuneille esimerkiksi yrityksen tai yhdistyksen ympäristöasioista. Teemaviikko huipentuu YK:n Maailman ympäristöpäivään.

Näin pääset mukaan

Ympäristöviikolla eri tahot ja toimijat järjestävät itsenäisesti omassa toiminnassaan ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia. Mukaan voi lähteä myös matalalla kynnyksellä, sillä tapahtuma voi olla välillisestikin vuoden teeman mukainen, mutta kuitenkin ympäristöteemainen. Järjestettävän tapahtuman ei tarvitse olla yleisötapahtuma, vaan se voi olla myös omaan toimintaan sopiva tempaus, kuten esimerkiksi kasvisruokapäivä, kimppakyydillä töihin kulkeminen, yhteisöllinen pyöräilylenkki, jätteiden lajittelun parantaminen, Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen, omalle porukalle suunniteltu tietovisa, kävelyretki tai vaikka roskien keräysjuoksu lähimaastossa.

Tapahtumat ja tempaukset voit ilmoittaa Ympäristöviikon verkkosivuilla: ymparistoviikko.fi

Kaikki julkaisuluvan antaneet tapahtumat ja muu osallistuminen julkaistaan Ympäristöviikon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla, ESS Menoinfossa sekä tapahtumalistaus lähetetään myös lähikirjastoihin.

Lisätietoja Ympäristöviikosta antavat kuntayhteyshenkilöt. Iitin kuntayhteyshenkilönä toimii ympäristönsuojelutarkastaja.

Tutustu Ympäristöviikkoon

Päijät-Hämeen Ympäristöviikon verkkosivuilta löydät lisätietoja, toimintaideoita ja kilpailuja. Mm. yleisökilpailuna on tänä vuonna sääilmiöiden valokuvauskilpailu, jossa etsitään kuvia kaikenlaisista sääilmiöistä, joita voimme Päijät-Hämeessä kohdata.

Sivuilla on myös materiaalipankki, jossa on tarjolla Ympäristöviikon ilmeellä olevaa sähköistä materiaalia, jota voit halutessasi käyttää omassa tapahtumatiedotuksessasi.

ymparistoviikko.fi

Ympäristöviikon Facebook-sivu

Lisätietoja asiasta antaa

Taru-Tiina Kalliokuusi
Ympäristönsuojelutarkastaja

Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita