Valokuituverkko Etelä-Iittiin

Kouvolan Kuitu / Suomen Datasafe Oy rakentaa Etelä-Iittiin valokuituverkon. Verkon rakentaminen tapahtuu pääosin Haapa-Kimolan alueella sekä liityntäyhteyden osalta Lapinjärven kunnan alueella. Valokuituverkon tarkoitus on palvella alueen asukkaita, yrityksiä ja julkisia toimijoita.

Rakennettavan verkon laajuus ojametreissä mitattuna on noin 32 km. Hanke on nyt valmisteluvaiheessa ja sopimusten tekeminen alkaa lähipäivinä. Hankkeesta pidetään vielä alueella erillinen infotilaisuus. Maanrakennustyöt on tarkoitus aloittaa kesällä 2024, ja hankkeen on määrä valmistua 2025.

Valokuituverkon tarkoitus on palvella alueen asukkaita, yrityksiä ja julkisia toimijoita. Hankkeen toteuttajan pääpalvelutuote tulee olemaan kuluttaja-asiakkaille suunnatut nopeat internetpalvelut. Yrityksille ja julkisille toimijoille he tarjoavat erilaisia palveluja, kuten internet-yhteyksiä, toimipisteiden yhdistämispalveluita ja sekä muita yritys- ja IT-palveluja.

Suomen Datasafe Oy on 6.6.2023 voittanut Päijät-Hämeen liiton järjestämän kilpailutuksen kiinteän laajakaistan rakentamisesta Iitin kuntaa. Iitin kunta on myöntänyt rahoituksen Iitin laajakaistahankkeelle. Suomen Datasafe oy on hakenut ja saanut Traficomilta valtion laajakaistatukea hankkeelle. Loppuosa rahoituksesta tulee hankkeen toteuttajalta ja se katetaan mm. liittymämaksuin.

Lisätietoja:

Mika Rikkilä,
Toimitusjohtaja, Suomen Datasafe Oy Kouvolan Kuitu
puh. 040 731 7716
sähköposti mika.rikkila@datasafe.fi

Karttaote Haapa-Kimola, Iitti
Karttaote Haapa-Kimola Lapinjärvi

Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita