Kerro toiveesi kirjaston tavaralainaamosta

Iitin kirjastoon on tulossa uusi tavaralainaamo, josta voit lainata arjen hyötyesineitä kirjastokortilla käyttöösi. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tavaralainaamoon hankittaviin esineisiin vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Kyselyssä voi ilmoittaa myös tavaralainaamoon lahjoitettavia tuotteita.

Vastaa kyselyyn 1.4. mennessä

Kysely kirjaston tavaralainaamosta

Kyselyyn voit vastata myös paperisena asiakaspalvelupiste Iitti-pisteessä (Kausansaarentie 3, 47400 Kausala) 22.3. mennessä.

Vastaajien kesken arvotaan lahjakortti Pizzeria Rehtoriin.

Kyselyn toteuttaa LAB-ammattikorkeakoulun ilmastoprojekti, joka on osa Päijät-Hämeen liiton koordinoimaa ilmastohanketta. Hankkeessa laaditaan vuoden 2024 aikana seitsemään päijäthämäläiseen kuntaan ilmastolain mukaiset ilmastosuunnitelmat ympäristöministeriön avustuksella.

Tavaralainaamo tukee kestävää kulutusta, ympäristöystävällisyyttä sekä taloudellisuutta

Kestävän kehityksen edistämiseksi kulutustottumuksiamme on muokattava kestävämmälle pohjalle. Käytännössä se tarkoittaa kulutuksen vähentämistä, hankkimista vain tarpeeseen sekä tavaroiden kierrättämistä ja uudelleenkäyttöä. Tavaralainaamosta voit lainata tavaraa kuten porakoneen, ompelukoneen tai vaikkapa teltan silloin kun sellaista tarvitset, eikä kaikkia tarvitse omistaa itse.

Tavaran lainaaminen ostamisen sijasta on ympäristöteko, sillä merkittävä osa kulutuksen päästöistä aiheutuu tavaroiden ja palveluiden hankinnoista. Ostamalla vain tarpeeseen kuluttajat voivat merkittävällä tavalla pienentää hiilijalanjälkeään.

Harkittu kuluttaminen, kierrättäminen ja vanhan korjaaminen ovat usein myös taloudellisesti järkeviä vaihtoehtoja. Palvelua käyttämällä voi helposti kokeilla uutta harrastusta tai tuotteen sopivuutta itselle, matalalla kynnyksellä. Esineen lainaaminen tavaralainaamosta on siis selvää säästöä!


Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita