Iitin kunta juhlistaa ystävyyskunta Sør-Fronia erikoisliputuksella Norjan kansallispäivänä 17.5.2023

Iitin kunta juhlistaa ystävyyskunta Sør-Fronia erikoisliputuksella Norjan kansallispäivänä 17.5.2023. Kunnantalon salkoihin nostetaan juhlapäivänä Suomen, Norjan ja EU:n liput. 

Iitin kunnan strategiassa on haluttu tuoda esiin kunnan kansainvälisiä yhteyksiä. Yhtenä konkreettisena toimenpiteenä on ystävyyskuntatoiminnan elvyttäminen, johon aloite on tullut myös Sør-Fronin kunnasta. Sør-Fron on Iitin ainoa ystävyyskunta, jonka kanssa on tehty virallinen ystävyyskuntasopimus. Epävirallisia ystävyyskuntia ovat olleet myös Hässleholm Ruotsista sekä Tanskan kuntauudistuksessa vuonna 2007 lakkautettu Nykøbing-Rørvig. 

Yhteydenpito ystävyyskuntien kanssa on hiljentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta mielenkiinto pohjoismaiseen yhteydenpitoon on kasvanut molemmin puolin nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa. 

Kansainvälisyyden merkityksen korostamiseksi ja lämpimien suhteiden edistämiseksi myös pienillä eleillä on merkitystä. Uutena Iitissä aloitettava liputus on hyvä tapa osoittaa kunnioitusta ystävyyskuntia kohtaan heille tärkeinä juhlapäivinä. 

Lisätietoja: 

Jarkko Salonen,
kunnanjohtaja
jarkko.salonen@iitti.fi / puh. 0407 262 990 

Tiedote julkaistu ensimmäisen kerran Iitin kunnan edellisillä verkkosivuilla 16.5.2023 klo 12.38.


Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita