Iitin kunnantalo -valokuvakeräys

Löytyykö sinulta valokuvia Iitin kunnantaloista 1950–2000-luvuilta? Syksyllä 2024 käynnistyy vanhan kunnantalon peruskorjaus. Keräämme siihen liittyen kuvia molemmista kunnantaloista niin arjesta, juhlista kuin työnteosta. Erityisesti kaipaamme kuvia vanhasta kunnantalosta sen alkuperäisessä asussa ennen 90-luvun tilamuutoksia.

Iitin vanha kunnantalo, jota alun perin kutsuttiin Iitin kunnan toimistotaloksi, vihittiin käyttöön 8.6.1952. Rakennuksessa on vuosien saatossa ollut monenlaista toimintaa valtuuston ja toimielinten kokouksista toimistoihin ja toimipa alkujaan kirjastokin talon toisessa päässä.

90-luvun lopulla taloa remontoitiin reippaasti ja samalla muun muassa valtuustosali siirtyi kunnalle hankittuun Säästöpankin liiketaloon kadun toiselle puolelle.

Syksyllä 2024 käynnistyy vanhan kunnantalon peruskorjaus. Keräämme siihen liittyen kuvia molemmista kunnantaloista niin arjesta, juhlista kuin työnteosta. Erityisesti kaipaamme kuvia vanhasta kunnantalosta sen alkuperäisessä asussa ennen 90-luvun tilamuutoksia.

Kuvista on tavoitteena koostaa lyhyt historiikki, hyödyntää niitä näyttelytarkoituksiin sekä tallettaa ne vastaista käyttöä varten. Kuvien ei tarvitse olla lahjoittajan itsensä ottamia – kyse on historia-aineiston keräyksestä, ei valokuvauskilpailusta.

Kuvien toimitus

Lähettäkää kuvat 10. toukokuuta 2024 mennessä sähköisinä: asiakaspalvelu@iitti.fi

Vaihtoehtoisesti paperikuvat voi tuoda Iitti-pisteeseen tai lähettää postitse (Iitin kunta/valokuvakeräys, PL 32, 47401 KAUSALA).

Skannaamme kuvat ja luovutamme alkuperäiset takaisin omistajalle.

Liittäkää mukaan kuvan tiedot, kuten omistaja, aika, paikka, sisältö, kuvaaja ja tieto kuvassa olevista henkilöistä, mikäli he ovat tiedossa. Osallistumalla keräykseen osallistuja myöntää Iitin kunnalle käyttää kuvaa edellä mainittujen käyttötarkoitusten lisäksi kunnan kotisivuilla ja painetuissa materiaaleissa. Muusta käytöstä sovitaan erikseen osallistujan kanssa.

 


Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita