Auta meitä arvioimaan toimintaamme ja vastaa kyselyyn

Iitin kunta on valittu yhdessä 9 muun suomalaisen kunnan kanssa Euroopan neuvoston The European Label of Governance Excellence (ELoGE) -hankkeeseen, joka auttaa suomalaisia kuntia itsearvioimaan omaa hallintoa. ELoGE on Euroopan neuvoston alulle panema ohjelma, joka on jo toteutettu 17 muussa Euroopan maassa, ja nyt se toteutetaan ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ohjemaan osallistuvat kunnat arvioivat toimintaansa kuuden kuukauden ajan 12 perusperiaatteen pohjalta toimittamalla arvioitavaksi materiaalia hyvän hallinnon periaatteiden noudattamisesta toiminnassaan. ELoGe-arviointiprosessin aikana tarkastellaan kunnan hallintoa kuntalaisten, työntekijöiden ja luottamushenkilöiden näkökulmasta. Näkökulmia kerätään kyselyillä, joista saatujen vastausten perusteella kunnasta tehdään arvio, jonka perusteella kunta antaa tarvittaessa omat vastineet kehittääkseen toimintaansa edelleen. Riippumaton toimikunta arvioi prosessin tuloksia ja materiaaleja Valtioneuvoston johdolla. Ansioituneesti arvioinnissa pärjänneet kunnat palkitaan laatupalkinnolla maaliskuun 2024 loppuseminaarissa.

Muut ohjelmaan osallistuvat kunnat Iitin lisäksi ovat Hailuoto,  Kittilä, Kolari, Kuopio, Masku, Merikarvia, Parikkala ja Tohmajärvi.

Suomessa ohjemaa koordinoi HAUS-kehittämiskeskus, joka on koulutus- ja kehityspalvelujen parissa työskentelevä valtion in-house-yhtiö. Ohjelman rahoittaa Euroopan neuvosto.

Arviointikysely avoinna tammikuun loppuun asti

Vastaamalla arviointikyselyyn sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Iitin kunnan toimintaan. Kyselyllä kartoitetaan mielipiteitä kuntapolitiikasta ja palveluista. Auta meitä arvioimaan toimintaamme ja kerro vastaamalla kyselyyn kokemuksistasi ja mitä mieltä olet kunnan toiminnasta. Kyselyn vastausaikaa on jatkettu tammikuun 2024 loppuun – vielä ehdit osallistua ja kertoa näkemyksesi.

Vastaa kyselyyn 31.1.2024 mennessä:
sähköisellä lomakkeella

tai paperisena kunnan asiakaspalvelupiste Iitti-pisteessä kunnan kirjastolla (Kausansaarentie 3, 47400 Kausala).

Kyselyyn vastataan anonyymisti. HAUS Kehittämiskeskus Oy vastaa kyselyiden sisällöstä ja käsittelystä. Jos sinulla on kyselyn kanssa ongelmia, voit olla yhteydessä kimi.koponen@haus.fi.

12 hyvän hallinnon periaatetta arviointityön perustana

Perustana ELoge-arviointityölle toimivat 12 Euroopan neuvoston ministerikomitean suosittelemat hyvän hallinnon periaatteet. Periaatteiden kautta kunnat arvioivat suorituskykyään.

 1. Osallistuminen, vaalien oikeudenmukaisuus ja edustus
 2. Reagointikyky
 3. Tehokkuus ja vaikuttavuus
 4. Avoimuus ja läpinäkyvyys
 5. Laillisuusperiaate
 6. Eettinen toiminta
 7. Pätevyys ja kyvykkyys
 8. Innovaatio ja avoimuus muutokselle
 9. Kestävyys ja pitkän tähtäimen suuntautuneisuus
 10. Moitteeton varainhoito
 11. Ihmisoikeudet, kulttuurinen monimuotoisuus ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus
 12. Vastuullisuus

Lisätietoja antaa

Jarkko Salonen
Kunnanjohtaja

Jaa sivu eteenpäin

Muita tiedotteita