Päijät-Hämeen Ympäristöviikko

Ympäristöviikko on ympäristötekoja ja hauskaa yhdessäoloa Päijät-Hämeessä. Mukana Ympäristöviikossa ovat Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki ja Sysmä.

Vuonna 2023 Ympäristöviikkoa vietetään 5.-11.6.2023. Samaan aikaan 5.6. vietetään myös Maailman ympäristöpäivää.

27. Ympäristöviikon teemana on Kestävä elämäntapa. Kestävällä elämäntavalla tarkoitetaan sellaista elämäntapaa, joka säästää energiaa ja luonnonvaroja. Suomalaiset kuluttavat noin neljä kertaa enemmän luonnonvaroja kestävään kulutuksen tasoon verrattuna.

Tule mukaan

Ympäristöviikolla eri tahot järjestävät ympäristöaiheisia tapahtumia ja tempauksia, kuten luontoretkiä, kierrätystapahtumia, luentoja tai vaikkapa siivoustalkoita.

Julistekilpailu:

Ympäristöviikon julistekilpailun aiheena on myös kestävä elämäntapa. Etsimme kuluttamisen vähentämisen lisäksi vaihtoehtoisia tapoja kulutukselle. Kestävän elämäntavan tekojen tekemisen lisäksi niistä kertominen on yhtä tärkeää. Tätä varten järjestämme yhteisen julistekilpailun, johon kutsumme kaikkien Päijät-Hämeen kuntien ala- ja yläkoululaiset sekä lukiolaiset. Osallistuvien töiden tulee olla perillä viimeistään maanantaina 8.5.2023 klo 16. Kilpailutyön voi toteuttaa haluamallaan tekniikalla.

Ohjeet julistekilpailuun osallistumiseen (pdf)

Kaikissa kunnissa valitaan palkittava kuntavoittaja ja näistä kaikista alueellinen raati valitsee vuoden julisteen. Kisan voittajat palkitaan. Kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttelyt kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin tiloihin ja kaikki työt ovat nähtävillä Ympäristöviikon Facebook -sivulla.

Kaikki kutsutaan mukaan:

Ympäristöviikon vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan nostaa esiin ja lisätä tietoutta yhteiseen ympäristöömme vaikuttavista asioista. Kaikki ovat tervetulleita mukaan Ympäristöviikkoon. Voit järjestää tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Tärkeää on huomata, kuinka yhdistämällä voimamme vaikutamme ympäristöön pienilläkin teoilla. Ilmoita tempauksesi tai tapahtumasi mukaan ympäristöviikkoon kuntasi yhteyshenkilön kautta.

Lisätietoja ja Iitin yhteyshenkilö:

Taru-Tiina Kalliokuusi
p. 040 559 6498,
taru-tiina.kalliokuusi@iitti.fi

Lue lisää Ympäristöviikosta (Lahti.fi)