Venelaitureilla ja veneenlaskupaikoilla uiminen kielletty vaaratilanteiden välttämiseksi

12.07.2021 11:44

Kategoria: Vapaa-aika Asuminen ja ympäristö

Venelaiturien ja veneenlaskupaikan luona uiminen sekä laiturilta hyppiminen on kiellettyä. Uiminen ja venelaitureilta veteen hyppiminen venelaitureiden ja veneenlaskupaikkojen alueella voi aiheuttaa vaaratilanteita. Venelaiturien ja veneenlaskupaikkojen läheinen alue on tarkoitettu vain vesiliikennöintiä varten.

Venelaitureille ei ole asennettu uimiseen tarkoitettuja rappusia, eikä sellaisia saa omatoimisesti kiinnittää. Kirkonkylän venelaiturilta on poistettu kunnantoimesta sinne ulkopuolisen asentamat rappuset. Rappusia voi tiedustella rakennusmestari Timo Vaarannolta; sähköposti etunimi.sukunimi@iitti.fi tai puhelimitse 0400 750 093.

Muistutamme, että venelaitureihin ei saa omatoimisesti kiinnittää mitään, eikä venelaitureilla tai veneenlaskupaikkojen läheisyydessä ole luvallista uida. Kunnalla on yksi yleinen uimaranta ja neljä pientä uimapaikkaa eri puolilla Iittiä:

Uimaranta:

Urajärven uimaranta: Uimarintie 7, Radansuu

Urajärven uimarannalla on vesivessa miehille ja naisille ja uimarannan yhteydessä on lasten leikkipaikka, beach volley -kenttä sekä Radansuun luontopolun toinen lähtöpisteistä. Uimaranta sijaitsee Radansuussa noin neljän kilometrin päässä Kausalan taajamasta.

 

Uimapaikat:

Lyöttilän uimapaikka: Uimarannantie 34, Lyöttilä

Huutotöyryn uimapaikka: Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry

Hiisiöisten lammin uimapaikka: Tapolantie 58 C, Mankala

Tuulispään uimapaikka: Maakansantie 211 Sääskjärvi

 

Kaikilla rannoilla on kelluva ponttoonilaituri, pukukopit ja kompostivessa.

Toivotamme aurinkoisia ja ennen kaikkea turvallisia uintihetkiä uimarannalla ja uimapaikoilla!

Kuvituskuvana kuva Urajärven uimapaikan laiturista