Päijät-Sote tiedottaa väestön koronarokotuksesta (päivitetty 22.3.)

22.03.2021 13:31

Kategoria: Terveyspalvelut

Päivitetty lisäys 22.3.: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä keskeyttää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeen mukaisesti AstraZenecan koronavirusrokotteiden antamisen. Keskeytys astuu voimaan välittömästi. Kaikki alle 70-vuotiaiden rokotusajat peruuntuvat tältä viikolta Päijät-Soten alueella AstraZenecan rokotteen käytön keskeyttämisen vuoksi. Tämä koskee riskiryhmää 1 ja sote-ammattilaisia. Nämä ryhmät eivät voi tällä hetkellä varata aikoja. Varattuja aikoja ei tarvitse perua. Kun THL tekee päätöksen AstraZenecan rokotteen jatkosta, annetaan ajan varanneille lisäohjeita uuden ajan varaamisesta. Tilanteen vuoksi 22.3. ei aloiteta riskiryhmän 2 ajanvarausta.


Päijät-Sote: Koko väestön koronarokotusten arvioidaan alkavan huhtikuun lopussa – aikoja ei kuitenkaan vielä voi varata 

Koronavirusrokotukset edistyvät Päijät-Soten alueella hyvin. Tällä viikolla noin 4 400 asukasta saa ensimmäisen rokotusannoksen. Joka kuudes alueen vähintään 16-vuotiaasta väestöstä on saanut ensimmäisen rokotteen. Vähintään 80-vuotiaista jo neljä viidestä ja 75–79-vuotiaista enemmän kuin kaksi viidestä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Ikääntyneiden rokotuskattavuuden toivotaan edelleen nousevan. Läheinen voi myös avustaa ikääntynyttä tekemään sähköisen ajanvarauksen. 

Rokotuksia saavat tällä hetkellä vähintään 75-vuotiaat, riskiryhmään 1 kuuluvat vähintään 16-vuotiaat ja kriittinen sote-henkilöstö. 70–74-vuotiaiden ikäryhmän sekä riskiryhmään 2 kuuluvien vähintään 60-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa ensi maanantaina 22. maaliskuuta kello 12. Aikoja ei heti riitä kaikille halukkaille, mutta niitä avataan lisää, kun seuraavien viikkojen rokotemäärät varmistuvat. Riskiryhmien taustasairaudet voi tarkistaa täältä. 

Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä linjasi, että AstraZeneca-rokotteella voidaan rokottaa myös ikääntyneitä. Tämä ei kuitenkaan muuta suunniteltua rokotuskäytäntöä alueellamme, sillä AstraZenecan rokotteita saadaan tällä hetkellä vain pieniä määriä. 

Tämän hetken arvion mukaan koko väestön laajuiset rokotukset alkavat Päijät-Soten alueella huhtikuun lopussa. Kaikki halukkaat saavat ensimmäisen rokotteen viimeistään heinäkuussa. Aikoja näihin rokotuksiin ei voi kuitenkaan vielä varata, vaan ajanvaraus on rajattu yllä mainituille ryhmille. Kun koko väestön laajuiset rokotukset alkavat, saavat työterveyshuollon asiakkaat rokotuksensa ensisijaisesti työterveyshuollon kautta. 

Tietoa koronavirusrokotuksesta ja ajanvarauslinkit ryhmittäin löytyvät osoitteesta paijat-sote.fi/ajanvaraus-ja-tietoa-koronarokotuksista

Koronavirusrokotusten aikataulu seuraaville kahdelle viikolle: 

Ryhmä Ajanvaraus Rokote Rokotuspiste
75 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat Ajanvaraus auki Pfizer-BioNTech Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
70–74-vuotiaat Ajanvaraus aukeaa 22.3. Pfizer-BioNTech Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
16–69-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat Ajanvaraus auki
(16–17-vuotiaat varaavat ajan puhelimitse)
AstraZeneca
(16–17-vuotiaille
Pfizer-BioNTech)
Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
60–69-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat Ajanvaraus aukeaa 22.3. AstraZeneca Sote-keskukset ja Trion rokotuspiste
Sote-ammattilaiset Ajanvaraus auki rajoitetuille ryhmille AstraZeneca Trion rokotuspiste ja Työterveys Wellamo
Kotihoidon asiakkaat Rokotukset käynnissä Moderna

Lisätietoja:

tulosaluejohtaja, avosairaanhoito Kimmo Kuosmanen, p. 050 539 1648  
johtajaylilääkäri, toimialajohtaja Tuomo Nieminen, p. 050 910 5150

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

koronatiedote