Päijät-Sote: Henkilökuljetusten tilauksen yhteystiedot ja maksukäytäntö muuttuvat

18.10.2021 08:48

Kategoria: Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut

Päijät-Soten henkilökuljetusten tilauspuhelinnumero ja maksukäytäntö muuttuvat 1.11. alkaen, kun välityspalvelun järjestäminen siirtyy Lahden Aluetaksi Oy:lle. Käyttöön tulee myös erillinen puhelinnumero tekstiviestitilauksille. Kuljetuksen voi tilata myös sähköpostitse ja mobiilisovelluksen kautta. Palvelu on asiakkaiden käytössä ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Kuljetuksen tilaaminen 1.11.2021 alkaen:

  • soittamalla: 032 100 500
  • sähköpostitse: hykykyyti@lahdenaluetaksi.fi
  • tekstiviestillä: 044 7700 790
  • Lahden Aluetaksi -mobiilisovelluksen kautta

Henkilökuljetuksia myönnetään vaikeavammaisille, kehitysvammaisille sekä vähävaraisille ikääntyneille, jotka eivät pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja. Voimassa olevat kuljetuspalvelun käyttöoikeudet siirretään välityskeskuksen järjestelmään automaattisesti eikä siirto vaadi asiakkaalta erillisiä toimenpiteitä. 
Kuljetuspalveluoikeus on henkilökohtainen ja henkilöllisyyden voi pyydettäessä todentaa kuljettajalle esimerkiksi KELA-kortilla. Kaikille kuljetuspalveluasiakkaille toimitetaan kirjeitse päivitetyt kuljetuspalvelun asiakasohjeet lokakuun aikana.

Kuljetusten omavastuuosuuden maksutapa muuttuu marraskuussa

Kuljetuspalveluasiakas on tähän asti maksanut omavastuun suoraan kuljettajalle autossa. Maksutapa muuttuu, ja 1.11. lähtien Päijät-Sote laskuttaa asiakkaalta matkojen omavastuuosuudet käytettyjen matkojen mukaan kuukausittain jälkikäteen. Muutos johtuu sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain muutoksesta. Kuljetusten omavastuuosuus noudattaa joukkoliikenteen voimassa olevaa hinnoittelua.

Lisätietoja:
Terhi Silventoinen, palveluesimies vammaispalvelut, asumisen ja liikkumisen tuki, p. 044 018 7145
Pirkko Valtanen, perhe- ja sosiaalipalvelujen vs. toimialajohtaja, p. 044 440 6522

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

kuvituskuvana Päijät-Soten logo