Päijät-Sote: Epidemia on maakunnassa edelleen kiihtymisvaiheessa – suosituksiin ja rajoituksiin ei muutoksia

13.07.2021 08:14

Kategoria: Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta tänään pidetyssä kokouksessa. Ryhmä arvioi epidemian olevan edelleen kiihtymisvaiheessa koko alueella, vaikka tartuntalukujen perusteella leviämisvaiheen kriteerit täyttyisivät jo osassa maakunnasta. Yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset pidetään alueella edelleen ennallaan. 

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on nyt hyvällä tasolla eikä terveydenhuollon kapasiteetti ole ylikuormittunut. Alueen julistamisella leviämisvaiheeseen ei olisi vaikutusta epidemian rajaamisessa, sillä ravintolaillat ovat olleet pääasiallisia tartunnanlähteitä, ja linjaukset ravintolarajoituksiin tekee valtioneuvosto.  

Koronayhteistyöryhmä muistuttaa rajoittamaan käyntejä asiakastiloissa vain välttämättömään ja harkitsemaan tarkkaan menoa ravintoloihin, joissa turvavälit eivät tosiasiallisesti toteudu. Myös ulkona terasseilla tulee muistaa turvavälit.  

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 19.7. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia. 

 

Lisätietoja: 
osastonylilääkäri Marjo Vuorela, p. 044 482 8127 
 
Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

kuvituskuvana Päijät-Soten logo