Päijät-Sote: Epidemia on koko maakunnassa nyt kiihtymisvaiheessa

09.07.2021 13:21

Kategoria: Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta 8.7. pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa. Ryhmä arvioi epidemian siirtyneen kiihtymisvaiheeseen koko alueella. 

Yleisiä kokouksia ja yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset pidetään Lahden alueella ennallaan. Toistaiseksi alueen yleisötilaisuuksista ei ole lähtenyt liikkeelle merkittäviä tartuntaketjuja, ja alueen kokoontumisrajoitusten kiristämistä ei arvioitu välttämättömäksi. 

Uusien koronatapausten määrä nousi viime viikolla runsaasti verrattuna edeltävään viikkoon. Nousu johtuu pääosin ravintola-altistumisista ja niistä seuranneista tartunnoista. Tartuntalukujen perusteella kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät koko maakunnassa, vaikka osassa kunnista tilanne on edelleen rauhallinen. Lahden tilanteen heikentyminen on kuitenkin uhka epidemian laajentumiseksi koko alueella. Jopa leviämisvaiheen kriteerien täyttyminen Lahden, Orimattilan ja Asikkalan alueella on lähellä. 

Epidemia leviää tällä hetkellä nuorten aikuisten keskuudessa. Erityisesti ravintolaillat sekä yksityiset juhlat ovat tartunnanjäljityksen mukaan toimineet merkittävinä tartunnanlähteinä. Jotta epidemia saadaan rajattua, ja laajemmilta rajoituksilta vältytään, tulee nyt rajoittaa käyntejä asiakastiloissa vain välttämättömään ja harkita tarkkaan menoa esimerkiksi ravintoloihin, joissa turvavälit eivät tosiasiallisesti toteudu. Myös ulkona terasseilla tulee muistaa turvavälit. 

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 12.7. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia.

Lisätietoja:
infektioylilääkäri, Ville Lehtinen, p. 044 719 5455

 

Päijät-Sote kokoaa hyvinvointiyhtymän järjestämät erikoissairaanhoidon, sosiaali- ja perusterveydenhuollon sekä ympäristöterveydenhuollon palvelut yhden nimen alle. Edistämme alueemme asukkaiden terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä ihmisestä välittäen, yhdessä tehden ja rohkeasti uudistuen.

www.paijat-sote.fi

kuvituskuvana Päijät-Soten logo