Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää väestönsuojelu- ja varautumiskoulutuksia alueen asukkaille ja väestönsuojan ylläpidosta ja käyttöönotosta vastaaville henkilöille

23.02.2023 08:40

Kategoria: Asuminen ja ympäristö

Päijät-Hämeen pelastuslaitos järjestää maksuttomia väestönsuojelu- ja varautumiskoulutuksia tulevien kevään aikana. 28.2.2023 etäyhteydellä järjestettävä väestönsuojelu- ja varautumiskoulutus on suunnattu alueen asukkaille. Koulutuksessa asukkaat pääsevät perehtymään väestönsuojelun perusteisiin, väestönsuojelun huoltoon ja käyttöönottamiseen sekä omatoimiseen varautumiseen yhteiskunnan häiriötilanteissa.

Isännöitsijöille, taloyhtiöiden vastuuhenkilöille ja väestönsuojan huollosta vastaavalle huoltohenkilöstölle järjestetään maaliskuussa sekä huhtikuussa väestönsuojan hoitajan koulutukset. Väestönsuojan hoitajan koulutus antaa perustiedot ja valmiudet väestönsuojan ylläpitoon ja käyttöönottoon liittyviin tehtäviin. Koulutuksessa käydään läpi väestönsuojan tekniikkaa sekä perehdytään väestönsuojan tarkastukseen ja tiiveyskokeen tekemiseen. Väestönsuojan hoitajille suunnatut koulutuksiin mahtuu 20 henkilöä koulutusta kohden, ja koulutukset ovat maksullisia.

Koulutusten aikataulu:

  • Väestönsuojelu- ja varautumiskoulutus kuntalaisille 28.2. klo 17–20 (Teams)
  • Väestönsuojan hoitajan kurssi 8.3. klo 9–15
  • Väestönsuojan hoitajan kurssi 27.4. klo 17–21 

Lisätietoa koulutuksista ja ilmoittautumiset: www.phpela.fi/koulutuskalenteri/

kuvituskuva.