Latu- ja ulkojäätiedote (päivitetty 25.1.)

25.01.2022 08:44

Kategoria:

Ladut:

Latutiedotteita voit seurata myös Iitin vapaa-aikapalvelujen Facebook-sivulta >>

25.1.2022 Ravilinnan hiekkakentälle tehdyllä radalla pääset testaamaan "ampumahiihto-" ja hiihtotaitosi. Kentän ohjetaulusta löydät erilaisia hiihtotehtäviä sekä "ampumahiihtoa" voi kokeilla itse tehdyllä lumipallolla tai tennispallolla.
Tehtävävinkki: hiihdä hiekkakentän ympäri ja koeta heti perään saada lumipallo tai tennispallo osumaan maalitauluun. Toivotamme hauskoja hiihtohetkiä!

24.1.2022 Latuja ajetaan taas tiistaina, kun sää on pakkasen puolella. Latujen tekoon vaikuttaa tällä hetkellä myös Anhavassa käynnissä olevat metsätyöt. Vähäisen lumen ja metsänhoitokoneiden vuoksi perinteisiä latuja ei voida tehdä osuudelle. Osuutta ylläpidetään lanaamalla.

22.1.2022 Ladut ajettu ja hyvässä kunnossa! Tervetuloa hiihtämään. 

21.1.2022 Latuja ajettu tänään aamulla 10-lenkillä ja Anhavaan päin voimalinjalle asti, voimalinjalta eteenpäin vain luistelutyylillä. Lyhyempiä hiihtoreittejä ajetaan vielä tänään myöhemmin.

17.1.2022 Latuja ajettu 10-lenkillä, Ravilinnalta-hiihtomajalle ja Anhavaan päin voimalinjalle asti. 10-lenkki hyvässä kunnossa, Ravilinnan ja hiihtomajan välillä latujen kunto kohtuullinen.

15.1.2022 Latuja ajetaan myös viikonloppuisin. Ladut ajettu 10-lenkille ja Anhavaan päin (voimalinjalle), sekä hiihtomajan kilpaladut tampattu. Vähäisen lumen vuoksi Ravilinnan ja Hiihtomajan välillä paikoitellen hieman maata ja puuroskaa pinnassa.

14.1.2022 Ladut ajettu tänään Ravilinna - hiihtomaja - 10-lenkki. Ravilinnan ja hiihtomajan välisellä osuudella lumen määrä on vähäisempää, jonka vuoksi ladut heikommassa kunnossa.

13.1.2022 Ladut ajettu eilen Ravilinnaan ja 10km lenkille kokonaisuudessaan. Anhavan reittiä edelleen lanattu ja siellä hiihtäjät käyttäkää varovaisuutta epätasaisuuksista johtuen.
Pukkikankaalla on ajettu autolla ladulla. Muistutamme, että ladut ovat sallittu ainoastaan hiihtämiseen.

10.1.2022 Latukone aloittaa latujen kunnostuksen ja ylläpidon jatkossa aamuisin, viimeistään klo 7.15 alkaen. Latuja ajetaan myös viikonloppuisin. Latuja ajetaan kuitenkin säätilanteen mukaan, esimerkiksi pakkasjaksoilla latuja ei ajeta, ellei siihen kulumisen vuoksi ole erityistä tarvetta. Lumisateen sattuessa ladut pyritään ajamaan mahdollisimman pian sateen päätyttyä.

Muistuttelemme myös, että kävely ei kuulu laduille ja erikseen järjestyslaki kieltää viemästä koiraa edes kytkettynä yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle. Toivomme, että Pukkikankaan laavulle kuljetaan latupohjan sivussa, jos sinne matkataan jalkaisin. 

9.1.2022 Ravilinna - 10-lenkki ajettu tänään. Ravilinnan ja Hiihtomajan välillä paikoitellen hieman maata pinnassa. Samoin Haltonin takana 10-lenkillä. Tunnelilta Pukkikankaalle ja paluumatka Hiihtomajalle hyvässä kunnossa. Alkuviikosta aloitetaan Hiihtomajan maaston pienempien lenkkien kunnostus. Perinteisen latuja lisätään vielä jatkossa molempiin reunoihin, nyt niitä vielä pääosin yhdessä reunassa.

7.1.2022: Latukone starttasi liikkeelle tämän talven osalta ensimmäistä kertaa. Raviradalle ja hiekkakentälle on nyt ajettu koneella ladut. Päivän aikana ajetaan myös 10-lenkki ja hiihtomajan ympäristön latu-uria. Osin reittien varrella on vielä puutetta lumesta, joten kaikkiin kohtiin ei välttämättä saada tehtyä vielä perinteisen latua. Tavoitteena on, että ainakin 10-lenkin ns. alapuolelle saataisiin latu jo tällä lumimäärällä. Hiihtomajan takaa Pukkikankaalle ajetaan vähintään vapaan hiihtotyylin pohja.  HUOM! Varokaa kohtia, joissa hiekkaa lumen seassa!

5.1.2022: Anhavan pätkä lanattu, mutta vielä epätasainen lumen vähyydestä johtuen. 10km lenkki lanattu jossa pääsee hiihtämään vapaata.

Ravilinnan raviradalle/hiekkakentälle tehty ladut, jossa pääsee hiihtämään myös perinteistä. Lunta raviradalla lanatusta kohdasta mitattuna 7cm luokkaa.

Latuja tehdään jatkossa sateiden jälkeen ravilinnan alueelle ja myöhemmin lumimäärän lisääntyessä kympille sekä Anhavan suuntaan.

Latujen ajo isolla koneella starttaa perjantaina 7.1. Toivomme vielä malttia kaikille latujen suhteen. Ulkoilureitin pohjaa ei aikaisten pakkasten johdosta saatu aivan parhaimpaan mahdolliseen kuntoon ja siksi lunta tarvitaan ehkä hieman enemmän kuin aivan priimalla pohjalla. Perinteisen latua tehdään lisää lumen paksuuden niin salliessa.

3.1.2022: Latupohjia on jyrätty tiiviiksi pienien lumisateiden jälkeen Ravilinnan raviradalla ja hiekkakentällä, 10km lenkillä sekä anhavaan menevällä väylällä. Anhavan väylä on vielä epätasainen ja vaatii lisää lunta jyräykseenkin. Latu-uria alkaa tulemaan kunhan saadaan riittävästi lunta.

Nyt jo suksilla liikkujat edetkää varoen varsinkin metsäpätkillä, ettei tule lumen vähyydestä johtuen hiekkakosketuksia suksen pintaan

10.12.2021: Kympinlenkin kunnostustyöt valmistuneet, latujen teko aloitetaan, kun sääolosuhteet sallivat. Toistaiseksi vielä lumen määrä on vähäistä luonnonlumilatujen tekoon.

Ulkojää:

15.1.2022 Ulkojää on avoinnaKun käydään välillä plussalla ja sitten pakkasella niin kunto vaihtelee. Luistelemaan kuitenkin pääsee.

7.1.2022: Ulkojää hyvässä kunnossa. Tervetuloa luistelemaan!

22.12.2021: Jäähallin yleisöluisteluvuorot ovat toistaiseksi peruttu koronarajoitusten vuoksi. Ulkojäälle pääsee toistaiseksi luistelemaan.

15.12.2021: Ulkojää toistaiseksi suljettu plussakelien vuoksi.

7.12.2021: Ulkojää avattu 6.12. Jää on vielä paikoitellen epätasainen, mutta luistelemaan pääsee. Ulkopukukopit käytössä 7.12. alkaen. Kulkuväylä jään ja pukuhuoneiden välillä vielä keskeneräinen. Toivotamme hyviä luisteluhetkiä!

3.12.2021: Ravilinnan vapaa-aikakeskuksen pihapiirin ulkojään jäädytystyöt on päästy aloittamaan tällä viikolla. Mikäli pakkassäät jatkuvat, voi luistelemaan päästä piakkoin. Jäädytystyöt etenevät sääolosuhteen mukaan. Tiedotamme ulkojään avauksesta jäädytystöiden valmistuttua.

kuvituskuva.