Kympinlenkin kunnostustyöt valmistuneet - latujen teko aloitetaan, kun sääolosuhteet sallivat

10.12.2021 15:19

Kategoria: Vapaa-aika Asuminen ja ympäristö Liikunta ja ulkoilu

Ravilinnan vapaa-aikakeskukselta lähtevän ulkoilureitin kunnostus- ja maansiirtotyöt ovat valmistuneet. Kunnostustöiden aikana paikoittain kapeaa reittiä levennettiin, sekä ulkoilureitin maasto tasoitettiin ja pinnoitettiin kivituhkalla. Ulkoilureitin varrella on tehty merkittävimpiä maansiirtotöitä hiihtomajan läheisyydessä, jossa ylämäkeen nousevaa jyrkkää mutkaa on oikaistu. Osana kunnostustöitä alueella tehtiin myös metsänhakkuutöitä. Puuston poistaminen lisää reitin turvallisuutta sekä vähentää ulkoreitille putoavien risujen määrää. Ulkoilureitin läheisyydessä tehtiin myös talousmetsänhoitoon liittyviä hakkuita, jotka eivät liittyneet ulkoilureitti- hankkeeseen.

Opaskyltit ja viimeistelytyöt tehdään viikolla 50, eivätkä työt estä enää ulkoilureitillä liikkumista. Viimeiset viimeistelyt saatetaan loppuun ensi keväänä.

Ulkoreitin kunnostus ja ulkoilureitin pohjan tasoitus helpottaa ulkoilureitin talvikunnossapitoa ja latujen tekoa. Latujen teko aloitetaan, kun sääolosuhteet sallivat. Toistaiseksi vielä lumen määrä on vähäistä luonnonlumilatujen tekoon.

Lisätietoja:

Harri Hoffren
tekninen johtaja

harri.hoffren@iitti.fi
0404 854 037

kuvituskuva.