Kuljetusurakoitsija vaihtuu useilla jätteenkuljetusalueilla poikkeustilanteessa

10.02.2023 15:45

Kategoria: Asuminen ja ympäristö

Kuljetusurakoitsija vaihtuu useilla jätteenkuljetusalueilla, sillä kuntien jätelaitosten urakoitsijana toimineen Jätehuolto Laine Oy:n valmius selviytyä urakkasopimusten mukaisista velvoitteista on heikentynyt ja yritys on jättänyt konkurssihakemuksen. Yritys on hoitanut jätteenkuljetuksia Kymenlaakson Jätteen urakoitsijana useilla urakka-alueilla.

Asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksissa urakoitsija vaihtuu osassa Kouvolan, Iitin, Kotkan ja Mäntyharjun kuljetuksia. Kouvolassa ja Iitissä loppujätteen kuljetukset haja-asutusalueella siirtyvät uudelle urakoitsijalle, samoin toisen taajamaurakan loppu- ja pakkausjätteet.

Kuntien kiinteistöjen jätteenkuljetuksissa on kuljetettu kaikki eri jätelajit. Urakoitsija vaihtuu Kotkassa, Kouvolassa, Iitissä, Haminassa, Virolahdella, Miehikkälässä ja Pyhtäällä.

Kymenlaakson Jäte tiedottaa huolehtivansa asukkaiden palvelujen jatkumisesta. Kymenlaakson Jäte on alkanut järjestellä jätteenkuljetuksia uudelleen nopealla aikataululla alueella jo toimivien jätteenkuljetusyritysten kanssa, joille alue on tuttu ja joilla on paikallistuntemusta.

Joillakin tyhjennysreiteillä jäteastioiden tyhjennysväliä joudutaan määräaikaisesti pidentämään, mutta tyhjennysvälit pyritään palauttamaan normaaliin kahden viikon tai enintään kolmen viikon kuluessa.

Kymenlaakson Jäte tiedottaa ajankohtaiset tiedot poikkeustilanteesta ja tyhjennysvälien pidennyksistä asukkaille verkkosivujensa sekä medioiden kautta. Tiedote luettavissa kokonaisuudessaan: https://www.kymenlaaksonjate.fi/uutiset/kuljetusurakoitsija-vaihtuu-useilla-jatteenkuljetusalueilla-poikkeustilanteessa/

kuvituskuva.