Kotikaranteeni- ja kotieristyskäytännöt muuttuivat

21.01.2022 13:37

Kategoria: Terveyspalvelut Sosiaalipalvelut

Kotikaranteeni- ja kotieristyskäytännöt ovat muuttuneet 19.1.2022 lähtien: altistuneiden kotikaranteeni on viisi vuorokautta kaikilla riippumatta rokotuksista. Koronatartunnan saaneen kotieristys on 5 tai 10 vuorokautta riippuen iästä ja rokotesuojasta.

Kotikaranteeni:

Koronalle altistuneiden kotikaranteeniaika on viisi vuorokautta kaikilla riippumatta rokotuksista.

Kotieristys:

Koronatartunnan saaneen kotieristysaika muuttuu 5 vuorokauden mittaiseksi oireiden alusta laskettuna tai oireettomalla 5 vuorokautta testin ottopäivästä alkaen henkilöillä, jotka ovat

  • saaneet vähintään kaksi koronarokotetta
  • saaneet vähintään yhden rokotuksen ja sairastaneet koronataudin kerran tai
  • alle 12-vuotiaita (rokotuksista riippumatta)


Vähintään 12-vuotiailla, joilla rokotussuoja on puutteellinen, kotieristys on vähintään 10 vuorokautta oireiden alusta ja oireettomalla 10 vuorokautta testin ottopäivästä alkaen.

Jos oireet jatkuvat merkittävästi kahtena viimeisenä eristyspäivänä, tulee pysyä kotona, kunnes kuume on väistynyt ja muut oireet ovat selkeästi helpottaneet kahden vuorokauden ajan.

Lisätietoja:

https://paijat-sote.fi

Koulut ja varhaiskasvatus

Virallisia koronavirustestejä tehdään ensisijaisesti jos terveydenhuollon ammattilainen on suositellut testiä tai jos työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa, missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa tai kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai olet raskaana.

Kouluilla ja varhaiskasvatuksessa testaus on pääosin omatoimista testausta, jolloin virallisia karanteeni- ja eristysmääräyksiä ei anneta. Iitin varhaiskasvatuksessa ja kouluilla noudatetaan THL:n suositusta korona-altistumistilanteisiin varhaiskasvatuksessa, koulussa ja oppilaitoksissa.

kuvituskuva.