Kausala siirtyy valokuituaikaan - BLC Telecom aloittaa valokuituverkon rakennustyöt syksyllä 2021

15.09.2021 14:33

Kategoria:

Mediatiedote
10.9.2021

Savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori käynnistää valokuituverkon rakentamisen Kausalan keskustataajamaan syksyllä 2021. Hankkeen on tavoitteena valmistua kevääseen 2024 mennessä. Valokuituverkko rakennetaan markkinaperusteisesti. Toteutuvan verkon laajuus ja tiheys on kiinni liittymätilaajista eli siitä kuinka paljon alueen taloudet tekevät ennakkosopimuksia valokuituliittymistä. Nyt jo noin 300 taloutta on tulossa valokuitupohjaisten internet- ja TV-yhteyksien piiriin.

Valokuituverkko on pitkän linjan panostus Kausalan tietoliikennevalmiuksiin

Valokuituverkko on investointi tulevaisuuteen. Kerran tehdyn liittymän elinkaaren on arvioitu olevan ainakin 50 vuotta. Ainoastaan päätelaite tulee päivittää tekniikan kehittyessä, mutta kerran hankittu päätelaite - kestää sekin vuosia. Valokuitu on ohut lasista tehty johdin, jossa data kulkee valon muodossa. Sen kapasiteetti tiedonsiirrossa on lähes rajaton. Internetin käytöstä syntyvien datamäärien jatkuvasti kasvaessa valokuituverkko voidaan aina päivittää kohtuullisin kustannuksin tulevaisuuden tarpeiden mukaiseksi. Valokuidulla toteutettu laajakaista on varmatoiminen ja aidosti nopea - yhteysnopeus ei heittele verkon käyttäjämäärän mukaan.

Valokuidun kustannukset asiakkaalle koostuvat liittymämaksuista, asennuksesta ja päätelaitteesta. Asiakas voi valita haluamansa palvelun tason. Valokuitupalvelun saa myös avaimet käteen -toimituksena.

Valokuituverkon rakentuminen mahdollistaa Kausalaan laadukkaiden laajakaistapalvelujen lisäksi myös kaapelitelevisiopalvelun: monipuolisen kanavatarjonnan, teräväpiirtolähetykset ja laajan maksukanavavalikoiman. Liittymän hankkimisella kotitalous säästyy lähitulevaisuuden antenniverkon DVB-T2-siirtymän aiheuttamalta vastaanottimien päivitykseltä.

Tommi Viitala vastaa Kausalan alueen myynnistä.

- Liittymämyynti on edennyt tasaisesti. Lisää sopimuksia tarvitaan, mutta suunta on oikea. Jokaisen kiinnostuneen kannattaakin nyt tehdä sopimus varmistaakseen verkon ulottuminen omalle kotikadulleen eikä jäädä odottelemaan, rohkaisee Viitala.

- Kokonaisuudessaan tämä hanke on Kausalan asukkaille erittäin tärkeä mahdollisuus vaikuttaa oman kuntansa tulevaisuuteen. Kunnollisilla yhteyksillä osaltaan luodaan pohjaa sille, että kunta voi tulevaisuudessa menestyä. Tulevaisuudessa valokuituliittymä on yhtä tärkeä kuin vesi- ja sähköliittymä. Ilman valokuitua on tulevaisuudessa haasteellisempaa houkutella alueelle uusia asukkaita etätöiden pariin tai uusia yrityksiä lisäämään kunnan elinvoimaisuutta, jatkaa Viitala.

- Verkon rakentuessa Kausalaan perustetaan aktiivilaitetila, joka sijaitsee Tuurikorventiellä. Tämän avulla toteutetaan palvelut kiinteistöille, kertoo verkkosuunnittelupäällikkö Jukka Pulkkinen BLC Telecomilta verkon rakentamisesta.

- Ensimmäisinä palvelun piiriin pääsevät runkokaapeloinnin läheisyydessä olevat tilaajat. Kaapelointi aloitetaan tulevista runkokaapeleista Iitintien kautta kohti laitetilaa, jatkaa Pulkkinen.
 

Lisätietoja:

Liittymämyynti ja palvelut: Tommi Viitala, 044 777 5743, tommi.viitala@blc.fi

Verkon rakennus: Jukka Pulkkinen, verkkosuunnittelupäällikkö, 044 777 5481, jukka.pulkkinen@blc.fi

Kausalan keskustaajamaan valokuituverkkoa rakentava BLC Telecom on perinteikäs ja vakavarainen savonlinnalainen tietoliikenneoperaattori. BLC Telecom tarjoaa Savonlinnassa ja useilla muilla alueilla Itä-Suomessa kattavat ja laadukkaat tietoliikennepalvelut henkilöasiakkaille, yhteisöille ja yrityksille sekä teleoperaattoreille. Palveluvalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset tietoliikenne-, puhelin- ja televisiopalvelut – aina vaativista yritysratkaisuista joka kodin viihdepalveluihin. Yli 130-vuotisen historiamme aikana olemme vakiinnuttaneet asemamme yritysten yhteistyökumppanina ja osana asuinalueiden verkkoinfrastruktuuria.

BLC Telecom on osa valtakunnallisesti toimivaa, 100 % suomalaisessa omistuksessa olevaa BLC-konsernia, jonka missiona on toimia asiakkaidensa oppaana kiinteistöjen tieto- ja turvatekniikassa. Konsernin vuotuinen liikevaihtotaso on n. 95M€ ja palveluksessamme on yli 500 työntekijää 19 paikkakunnalla. BLC-konsernin pääkonttori on Savonlinnassa.

BLC logo